Herontwikkelaars gezocht voor te koop staand monumentaal vastgoed

Boogerman Makelaars begeleidt de gemeente in de verkoop van drie bijzondere panden midden in het historische centrum van Dordrecht. Het gaat om deze drie panden: een monumentale woning aan Wijnstraat 115, de St. Bonifatiuskerk aan Wijnstraat 117 en de Muziekschool aan de Schrijversstraat 25-29 in het centrum van Dordrecht.

René van de Giessen van Boogerman Makelaars in een toelichting: “Het is niet zomaar een verkoop aan de hoogste bieder. Het is de bedoeling dat de panden herontwikkeld worden. Het ontwikkelplan speelt mee in de afwegingen van de gemeente om de panden te gunnen aan een bieder.”

Nieuwe invulling
Zo heeft architectenbureau Studio-Uar al een aantal studies gedaan naar de mogelijke nieuwe invulling van de panden. “We hebben de conceptbenadering voor ‘wonen’ aan de dataroom toegevoegd. Echt een mooi plan, waarbij in de kerk en de aangrenzende muziekschool appartementen worden gerealiseerd en een deel van het parkeerprogramma op de begane grond van de kerk plaatsvindt”, aldus Van de Giessen.

Kijkdagen
Boogerman Makelaars is al meer dan 35 jaar actief in de regio van Dordrecht en Rotterdam. Van de Giessen: “Ons kantoor groeit sterk in de beleggersmarkt. Naast onze ver- en aankoop activiteiten zijn hebben we een uitstekend verhuur en beheer team op kantoor, waardoor we de belegger volledig van dienst kunnen zijn in alle aspecten van het vastgoed.”

De kijkdagen voor de Dordtse panden zijn gepland op 22 en 29 juni aanstaande

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en krijgen toegang tot de dataroom van Boogerman Makelaars. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedbeleggingen