Beleggingsperiode Rotterdams Lotus kantorencomplex steeds korter

Het 17.301 m2 grote Lotus kantorencomplex in Rotterdam heeft na minder dan drie jaar weer een nieuwe eigenaar. Capreon heeft de twee gebouwen aan de Georg Hintzenweg 81-85 gekocht van Blackstone. De verkoopprijs bedroeg €45 miljoen bij een jaarhuur van €4 miljoen.

De Amerikaanse investmentmanager Blackstone kocht de Lotus kantoren (A en B) in de Prins Willem Alexanderpolder zelf in september 2015 van Real I.S. De Duitse belegger had het complex zelf maar vier jaar in bezit gehad. Real IS kocht in november 2011 de torens eerder van de andere Duitse belegger SEB voor €57 miljoen. Niet bekend is hoeveel Blackstone destijds aan Real I.S. betaalde omdat het onderdeel vormde van een portefeuille van 169.000 m2 die Blackstone van Real I.S. overnam.

Het Lotuscomplex van ruim 17.300 m2 is een ontwikkeling van OVG en een ontwerp van Cees Dam en kwam gereed in 2006 en 2008. SEB kocht het complex van OVG en behield het tot de verkoop aan Real I.S. in 2011.

Steeds kortere bezitsduur
Wanneer we de bezitsduur van de verschillende eigenaren op een rij zetten: Vijf (en drie) jaar voor SEB, vier jaar Real I.S. en minder dan drie jaar door Blackstone.

Lotus A is verhuurd aan Royal Haskoning Nederland en heeft 8.620 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 200 parkeerplaatsen in de parkeergarage. Lotus B is verhuurd aan ABB en heeft 8.681 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 145 parkeerplaatsen in de parkeergarage.

NL Real Estate en CMS adviseerden Capreon bij de aankoop. Destijds in 2015 adviseerde NL Real Estate ook verkoper Real I.S.. Capreon maakt deel uit van de Britse investeringsgroep Noé Group dat onder leiding staat van Leo Noé.

Wat zegt het VJ Beleggersregister?
Volgens het Beleggersregister van Vastgoedjournaal zijn er 31 beleggers die rechtstreeks (verhuurde) kantoren vanaf €25 miljoen zoeken in Rotterdam en nog eens 48 in Zuid-Holland. Klik HIER voor de complete lijst met de zoekprofielen.
 

 

Reacties