Real IS verkoopt na vier jaar Lotus complex in Rotterdam

De Amerikaanse investmentmanager Blackstone heeft twee kantoorgebouwen in Rotterdam gekocht van de Duitse belegger Real IS. Het gaat om het Lotus complex (toren A en B) dat aan de Georg Hintzenweg 81-85 in de Prins Willem Alexanderpolder is gesitueerd.

Real IS kocht in november 2011 de torens eerder van SEB voor €57 miljoen. Voor hoeveel ze nu zijn verkocht is niet bekend. Lotus A is verhuurd aan Royal Haskoning Nederland en heeft 8.620 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 200 parkeerplaatsen in de parkeergarage. Lotus B is verhuurd aan ABB en heeft 8.681 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 145 parkeerplaatsen in de parkeergarage. Het Lotus complex behoort tot een van de grote kantoorlocaties in Rotterdam. De gebouwen zijn ontworpen door Dam & Partners architecten en dateren van 2006 en 2008.

De Nederlandse aankopen maken deel uit van een grotere internationale portefeuille van in totaal 169.000 m2 die Blackstone van Real IS heeft overgenomen. Het gaat om verhuurde winkels, kantoren en logistiek in onder meer VK, Frankrijk en Duitsland.

Voor de Nederlandse verkopen adviseerde NL real estate, partner van Knight Frank, verkoper Real IS.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021