Cocon verwerft grachtenpanden NVB

Cocon Vastgoed heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Herengracht 203-205 en Singel 236 te Amsterdam verworven van De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Het gebouw omvat ca. 6400 vierkante meter en beschikt over een eigen parkeergarage met 26 parkeerplaatsen. Tot voor kort was het gebouw in gebruik bij de NVB en het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf (NIBE-SVV).

Het gebouw zal door Cocon volledig worden gerenoveerd waarna het weer voldoet aan de hedendaagse eisen. Tevens heeft Cocon een nieuwe huurovereenkomst gesloten met NIBE-SVV voor ca. 2.100 vierkante meter en tien parkeerplaatsen. De NVB is inmiddels verhuisd naar de Zuidas.

NIBE-SVV is hét kennisinstituut van en voor de financiële dienstverlening. NIBE-SVV verzorgt vakopleidingen, trainingen, examens en permanente educatie. Maar ook vakuitgaven, workshops en congressen over actuele thema's in de branche.

De Nederlandse Vereniging van Banken is tijdens het verkooptraject begeleid door Desenco Real Estate Management BV uit Zoetermeer. P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars uit Amsterdam trad bij deze transactie op als adviseur van Cocon Vastgoed. NIBE-SVV werd in deze bijgestaan door Bulters & Bulters.

Reacties