Meerbouw en VORM Bouw kiezen voor duurzaam

Bouwconcerns Meerbouw en VORM Bouw hebben een partnerovereenkomst met FSC Nederland ondertekend. Als onderdeel van het netwerk van FSC Nederland zullen beide bouwbedrijven zich inzetten voor een eerlijke markt en écht verantwoord bosbeheer. Inmiddels hebben 31 bouwbedrijven zich aangesloten bij het netwerk van FSC Nederland.

"Als VORM Holding zijn wij al jaren bewust bezig met het milieu en duurzaamheid. Het begrip duurzaamheid is ook voor 2011 een speerpunt in ons beleid," aldus Daan van der Vorm, directeur van VORM Bouw. "Het aangaan van een partnerovereenkomst met FSC Nederland is dan ook een logische stap om ons duurzaamheidsbeleid verder "vorm" te geven. Tevens biedt partnerschap een mogelijkheid om ook ons beleid op dit gebied verder onder de aandacht te brengen van onze zakenpartners en woonconsumenten."

"Meerbouw Rotterdam B.V. is een dynamisch bedrijf dat dagelijks bezig is om de kwaliteit te bewaken van de geleverde diensten en producten. Zodoende wordt zoveel mogelijk getracht een mooi en goed product op de markt te zetten met een goede prijs kwaliteit verhouding," aldus Peter Aloserij, directeur van Meerbouw. "Maar daar Meerbouw Rotterdam B.V. ook op een maatschappelijke verantwoorde manier werk willen uitvoeren, is een partnerschap met FSC een logisch gevolg en een resultaat waar we als bedrijf trots op mogen zijn. Wij zijn er ten volle van overtuigd, dat wij mee kunnen werken aan een beter leefmilieu voor nu en in de toekomst."

FSC Nederland is in september vorig jaar gestart met de campagne ‘FSC zoekt duurzame partners in de bouw'. Doel van deze campagne is het aantal partners in de bouwsector fors uit te breiden en daarmee een beslissende stap te zetten en de toepassing van verantwoord geproduceerd FSC hout in de markt blijvend te veranderen.

In het kader van deze campagne benadert FSC Nederland FSC-gecertificeerde bouwbedrijven. "We beschouwen deze bedrijven als voorlopers in de sector, waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel vormt van haar bedrijfsvoering", zegt FSC Ambassadeur Ton Wessels. "Om dit nog meer samen uit te dragen en tegelijkertijd werkelijk te implementeren is het FSC Partnerschap een belangrijke vervolgstap. Het FSC jaarplan is hierbij een belangrijk middel, dat partners kan ondersteunen bij de uitvoer van de CO2 ladder en/of het MVO beleid."Reacties


Laatste nieuws