BREEAM-certificaten uitgereikt aan vastgoedspecialisten Milieu Service Nederland

Op woensdag 6 juni heeft Jan Kadijk van Dutch Green Building Council twee BREEAM-NL In-Use Expert certificaten uitgereikt aan vastgoedspecialisten van Milieu Service Nederland. De uitreiking vond plaats op de tweede dag van PROVADA 2018, de grootste vastgoedbeurs in Nederland.

Zowel Sander van Meurs als Ben Heijstek mogen zich nu BREEAM-NL In-Use Expert noemen. Zij voegen zich hiermee bij Branchemanager Dirk de Heus, die zich al sinds 2015 BREEAM-Expert mag noemen.

Duurzaamheid
Vastgoedeigenaren, beheerders en huurders hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Door afval zoveel mogelijk te scheiden, kan een groot deel van het afval hergebruikt worden als een grondstof voor nieuwe producten. Dit sluit naadloos aan bij het streven om in Nederland naar een circulaire economie toe te werken. Afval wordt voortaan gezien als een nuttige grondstof. Hierdoor blijft afval zo lang mogelijk in de kringloop. Daarnaast zorgt een goed ingericht afvalbeheer er ook voor dat er minder transporten nodig zijn om alle afvalstoffen af te voeren, wat bijdraagt aan ene verlaging van de CO2-uitstoot.

BREEAM
Vastgoed eigenaren, huurders en beheerders kunnen dus flink verduurzamen door hun afvalbeheerbeheer goed onder de loep te nemen. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Ook 'afval' is een van de duurzaamheidscategorieën waarmee de duurzaamheidsprestatie van een gebouw wordt gemonitord.

Nu drie van onze vastgoedspecialisten BREEAM-gecertificeerd zijn, kunnen zij optimaal adviseren hoe het afvalbeheer van een gebouw zo duurzaam mogelijk ingericht kan worden. Zo weten vastgoedbeheerder precies welke stappen zij dienen te zetten om een BREEAM-certificaat voor hun panden te behalen.

Afvalinzameling
Milieu Service Nederland is gespecialiseerd op het gebied van afvalinzameling in de vastgoedsector. De diverse vastgoedspecialisten van Milieu Service Nederland komen zelf uit het vastgoed f hebben hier een sterke affiniteit mee. Met de certificering van Sander van Meurs en Ben Heijstek, beschikt Milieu Service Nederland nu over in totaal 3 vastgoedspecialisten met een BREEAM-NL In-Use Expert certificering.
 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering