Crossroads Sloterdijk moet eerste 'WELL-community van Nederland' worden

MVSA Architects en ToBeDeveloped hebben de eerste Nederlandse WELL Community pilot geregisteerd. Het gaat om het project Crossroads Sloterdijk in Amsterdam ontworpen door architect Roberto Meyer. In dit project van 40.000 m2 worden appartementen, studentenhuisvesting, commerciële ruimten en kantoren ontwikkeld. Meer dan 500 mensen zullen in dit project gaan wonen en werken. 

De aankondiging gebeurde op de stand van het Blue Building Institute (BBI) op de PROVADA. 

De WELL Community Standard is een scoresysteem dat zich uitsluitend richt op Gezondheid en Welzijn en is een nieuwe globale benchmark voor gezonde gemeenschappen. In een WELL Community staan de volgende uitgangspunten centraal: lucht, water, voeding, licht, fitness, temperatuur, geluid, materialen, mind en gemeenschap.

Reacties
Roberto Meyer van MVSA Architects licht toe: “Team Crossroads bestaat uit een samenwerkingsverband van ontwikkelaar TBD, MVSA Architects, Kondor Wessels Amsterdam, Delva Landscape Architects, De Dakdokters, VIAC en Klimaatgarant. Samen hebben ze hun kennis van de vraag vanuit de markt gebundeld en dit heeft een innovatief, kwalitatief en duurzaam ontwerp opgeleverd. Goede architectuur moet innovatief, prikkelend, toekomstbestendig en duurzaam zijn. Crossroads realiseert een ongekende stedelijke leefkwaliteit met een prachtige architectonische uitstraling. Door de modulaire opbouw heeft de toren een optimale flexibiliteit en differentiatie. Daarnaast komen er publieke voorzieningen, gericht op de buurt en bewoners. Speerpunten zijn ruimtelijke kwaliteit en het waarborgen van sociale veiligheid.”

ToBeDeveloped, Hans Woerlee: “Team Crossroads werd direct gegrepen door de bijzondere ligging van de plek. Op een uniek kruispunt van vervoerstromen, midden in de actie, maar ook dichtbij de rust en het groen. Het team gelooft in groei en verandering van steden en ziet Sloterdijk als spannende, aansprekende woonomgeving. Vanuit de torens krijgen toekomstige bewoners een indrukwekkend uitzicht over de stad met de haven, de groene Brettenzone en het Westerpark aan hun voeten.”

Het proces tot deze eerste registratie WELL Community Standard is begeleid door Alexandra Jurgens-Boot, CFO van BBI; “Strategisch advies is essentieel om te komen tot een kentering in de vastgoedmarkt naar een concept waarbij het welzijn van de (eind)gebruiker voorop staat. Het is inspirerend om te zien dat de betrokken partijen bij het project Crossroads deze visie met elkaar delen en op deze manier als pioniers fungeren voor een duurzame, gezonde leefomgeving”.Reacties


Laatste nieuws