Eerste dag Provada trekt ruim 7700 bezoekers

Welgeteld 7718 mensen bezochten vandaag de eerste dag van de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam. Met nog twee beursdagen voor de boeg komt het record van 25.000 bezoekers in zicht.

Vanochtend om 10.00 uur opende Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de beurs officieel. “De stad van de toekomst wordt nú gebouwd, maar grote plannen kosten tijd,” zei hij. “Laten we op de Provada de horloges gelijk zetten, om de enorme bouwopgave samen op te pakken.”

Het hoofdthema van de beurs, dit jaar al voor de 14e keer georganiseerd, is ‘Educate, Innovate, Integrate’. Er wordt flink geïnnoveerd in vastgoedland. Maar hoe maak je die investeringen waardevol? Wat gaat aan innovatie vooraf (educatie) en wat komt erna (integratie)?

Historisch moment
De eerste ochtend leverde meteen een historisch moment op. Michel Baars van New Horizon lanceerde het eerste volledig herbruikbare cement: Freement. Een tipping point werd het genoemd. Dat we een essentiële grondstof voor de bouw op grote schaal kunnen hergebruiken, biedt fundamenteel nieuwe inzichten.

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties) vertelde in het Provada Forum over de inzet van rijksvastgoed om maatschappelijke doelen uit het regeerakkoord te behalen. En de samenwerking tussen de Rijksoverheid, lokale en regionale overheden en de markt, die daarvoor nodig is.

Woensdagochtend zal minister Kajsa Ollongren onder leiding van Tom van ’t Hek spreken over het stimuleren van meer en passende woningbouw (Locatie Forum 2). Hier vindt u de rest van het programma.

Reacties