'Bouwen in Amsterdam heeft zo zijn eigen uitdagingen'

Niet groeien om de groei, maar groeien om dichtbij de klant te blijven en hem daardoor optimaal van dienst te kunnen blijven zijn. Dat is in het kort de gedachte achter de uitbreidingen van Koers Groep, die inmiddels vestigingen heeft in Rotterdam, Utrecht, Leiden, Gouda en Amsterdam. De laatste bestaat alweer 5 jaar. Tijd voor een terugblik met teammanager Hans Grootendorst van Koers Amsterdam en Harold Koers, directeur van Koers Groep.

Harold Koers geeft de aftrap: “Het is inderdaad een bewuste strategie. Als Koers Groep bestaan we 45 jaar en hebben in die periode een gestage groei doorgemaakt. Begonnen als eenmanszaak zitten we inmiddels op zo’n 150 werknemers. Groei is noodzakelijk omdat onze klanten ook groeien. En om dichtbij de klant te blijven, moeten wij ervoor zorgen dat we ons geografisch werkterrein uitbreiden. Want bij diensten als brandschade, moet je snel kunnen handelen en moet je dus lokaal aanwezig zijn.”

Koers Groep merkt dat het op deze manier een soort van ‘best of both worlds’ wordt gecreëerd. Aan de ene kant worden door de schaalvergroting grotere, nationale klanten binnengehaald, terwijl aan er de andere kant, door de uitbreiding, ook lokale klanten bijkomen.

Vertrouwen
Een combinatie van die twee, nationaal èn lokaal, kenmerkt overigens ook de sterke groei van de Amsterdamse vestiging, zo stelt teammanager Hans Grootendorst vast. “We zijn het afgelopen jaar 50% gegroeid. Met aansprekende projecten en opdrachtgevers zoals de Heineken Experience, waaraan een mooie bouwkundige bijdrage werd geleverd, het Olympisch Stadion, EYE en de Mondriaantoren. Drie projecten waarvoor we het langjarig onderhoud verzorgen.”

Als echt Rotterdams bedrijf is Koers Groep daar natuurlijk trots op. Want de Amsterdamse markt is niet alleen anders, maar vraagt ook om een geheel eigen benadering. “Wat New York is in de Verenigde Staten is Amsterdam in Nederland”, aldus Harold Koers, “Amsterdam is anders, heeft andere wetten en andere prijzen.” Waar Hans Grootendorst aan toevoegt: “Amsterdam bruist, zeker vandaag de dag met een exploderende woningmarkt en een sterk groeiende kantorenmarkt. Amsterdam vraagt om een eigen aanpak, ook in de menselijke omgang. Rotterdammers zijn bijvoorbeeld veel directer. Daarnaast heeft het werken in Amsterdam zo zijn eigen uitdagingen, bijvoorbeeld qua bouw- en bouwplaatslogistiek.”

De basis daarbij blijft: een persoonlijke benadering, toewijding en klantgerichtheid. Harold Koers: “Daarmee hebben we de afgelopen crisis goed doorstaan en gaan we ook vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Meer weten?
Geïnteresseerd in de aanpak van Koers Groep? Neem dan contact op met Roland van der Hoek, commercieel manager bij Koers Groep. U kunt hem bereiken op: 088 0990220 of 06 51517087. Mailen kan ook: rolandvanderhoek@koers.com.



Reacties


Laatste nieuws