Fusie tussen Verwey Vastgoed en MVGM op handen

Er lopen vergaande gesprekken tussen Verwey Vastgoed en MVGM over een samengaan tussen deze twee grote vastgoedbeheerders. Met een fusie verwachten Verwey en MVGM hun positie als marktleider in commercieel, maatschappelijk, residentieel vastgoed, VvE beheer en hospitality dienstverlening verder te versterken.

Gezamenlijk hebben MVGM en Verwey 70 jaar vastgoed ervaring en daarbij sluiten de ambities van beide organisaties naadloos op elkaar aan. Verwey heeft zich in bijna 20 jaar tijd ontwikkeld van Rotterdamse speler tot toonaangevende partij met 5 vestigingen en zo’n 170 medewerkers. MVGM heeft zich met 50 jaar historie ontwikkeld tot een landelijke organisatie met regionale aanwezigheid door meer dan 20 kantoren en ruim 650 medewerkers.

Eddy smit over de fusie met Verwey
Eddy Smit, mede-eigenaar en algemeen directeur van MVGM (foto hiernaast) geeft aan over de fusie: “Verwey is een interessante speler op de vastgoedmarkt door de ruime historie en veelzijdigheid aan opdrachtgevers waar zij voor werken. Te meer omdat zij heel adequaat hebben ingespeeld op de behoefte aan serviceverlening aan vastgoedgebruikers met +James en Services4 concepten. Wij kijken er naar uit om samen met Eric verder te bouwen aan onze gefuseerde ondernemingen, samen inspelen op de veranderende vastgoedmarkt onderhevig aan innovaties en vernieuwde wet- en regelgeving. Daarnaast willen we MVGM en Verwey verder ontwikkelen als aantrekkelijke werkgever met een groeiend team en kansen voor persoonlijke ontwikkeling met MVGM University.”

Eric Verwey over de fusie met MVGM
Oprichter en eigenaar Eric Verwey (foto rechtsonder) over de fusie met MVGM: “Verwey is bewust en gefaseerd ontwikkeld tot een middelgrote vastgoed organisatie waarmee wij een markt leidende positie hebben verworven in het vastgoedmanagement. De fusie is de meest logische stap omdat ik zelf door wil gaan met de ontwikkelingen waar wij als bedrijf goed in zijn. Deze fusie zorgt ook voor de waarborging van onze positie en voor continuïteit voor medewerkers en opdrachtgevers door een gedeeld eigendom van zowel Verwey Vastgoed als MVGM waarvan ik samen met Eddy Smit en Menno van der Horst op een gelijkwaardige basis mede-eigenaar zal worden en de directie zal vormen. Wij zullen de komende jaren gezamenlijk in kapitaal en in kennis investeren om te borgen dat wij in de toekomst voorop blijven lopen met nieuwe innovatieve ontwikkelingen die nodig zijn als dienstverlener in de vastgoedmarkt. MVGM en Verwey Vastgoed staan bekend als dé initiatiefnemers als er nieuwe ontwikkelingen zijn en dat zullen wij als partners absoluut blijven”.

Verwey beheert meer dan 17.500 huurwoningen, 1,5 miljoen vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte en 650.000 m2 winkels en winkelcentra, voornamelijk gelegen in de Randstad. Tevens beheert Verwey Vastgoed landelijk meer dan 17.000 appartementen voor verenigingen van eigenaren.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022