Adelaer Real Estate opent vierde kantoor in Londen

In Londen opent Adelaer Real Estate zijn vierde kantoor in Engeland. Adelaer is gespecialiseerd in het (her)structureren van vastgoedfinancieringen en opereert hierin als onafhankelijk broker. Adelaer heeft eveneens kantoren in Amsterdam - ’s-Hertogenbosch (front & back office) en Maastricht.

Adelaer bedient vastgoedpartijen met financieringsbehoeften variërend van €1 tot €300 miljoen. Om in deze behoeften te voorzien heeft Adelaer arrangementen gesloten met Nederlandse en buitenlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen. In de VS, Groot Brittannië en Duitsland is het (her)financieren van vastgoed door tussenkomst van een onafhankelijk broker al heel gangbaar. De broker brengt veel deskundigheid in en een onafhankelijke objectieve beoordeling van de te sluiten deal.

Place to be
De toenemende markt naast Senior Debt in de vorm van Mezzenine en Junior Lending gaf voor Founding Partner en CCO Daan Reekers de doorslaggevende factor om een vestiging in Londen te openen: “London is a place to be” voor alternatieve financieringen en voor het inkopen van grotere financiersvolumes vanaf circa €50 miljoen.

2,5 jaar actief
Adelaer is reeds 2,5 jaar actief in deze markt maar met de toenemende vraag naar grotere kredieten is het gewoon noodzakelijk om ook in Londen voet aan de grond te hebben. Adelaer is nu in staat om rechtstreeks op de kapitaalmarkt voor hun cliënten langdurige financieringen aan te schaffen met een juridische looptijd van 10 of zelfs 15 jaar. All-in rentemarges van 0,9% of 1,3% + IRS of tot 65% LTV aflossingsvrij zijn hier vrij gebruikelijk. Adelaer zoekt ook in deze markt van geldverstrekkers iedere dag naar de beste financieringskanalen én bedenken daarbij ook nieuwe producten.

Nederlandse vastgoedontwikkelingen
Adelaer is as we speak in Londen bijvoorbeeld de eerste projectfinancieringen voor Nederlandse vastgoedontwikkelingen aan het structureren waarbij de rente reeds voor of tijdens de bouwfase voor lange termijn kan worden gefixeerd en het renterisico direct kan worden ingedekt”. “We zijn trots dat het ons gelukt is om in zo’n kort tijdsbestek uit te groeien tot de grootste onafhankelijke debt broker van Nederland op het gebied van vastgoedfinancieringen en dat de top van de professionele markt ook ons gevonden heeft als adviseur en bemiddelaar”.

Bishopsgate
De Londense vestiging van Adelaer RE opent aan de 15 Bishopsgate te London. Met kantoren in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht is Adelaer RE in Nederland reeds goed vertegenwoordigd.

Voor vragen is Daan Reekers bereikbaar op: 06 55 105567 of kantoor (088) 1 300 400.

Foto: Kimberly Camu

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022