Vastgoedsector uitgedaagd om innovaties te versnellen op Future Now

Drie bewezen proptech organisaties ParkBee, OSRE en Office App dagen de sector uit om innovatie te versnellen. Op het PROVADA Future Now plein demonstreren ze hoe je met geavanceerde technologie en data de vastgoedwereld slimmer en efficiënter kunt maken. De drie voorlopers willen laten zien wat er mogelijk is op het gebied van digitale innovatie. Het doel is om de laatste drempels weg te halen bij vastgoedorganisaties, zodat zij direct impact met digitalisering maken in hun organisaties.  
 
Breken met routine, technologie omarmen “Digitale innovatie is in de afgelopen twee jaar hoog op de agenda’s komen te staan van de traditionele vastgoedsector. Het gaat er nu om dat je mensen helpt om de juiste mindset te creëren. Dat ze breken met oude routines en geavanceerde technologie omarmen, zodat mensen direct impact kunnen maken met digitale innovatie.” Dat zegt Jurjen Thomas oprichter van ​OSRE​.

Het Provada Future NOW plein is een initiatief van New Horizon. Het biedt een platform aan bewezen organisaties die als voorlopers de markt uitdagen met hun innovatieve en future proof oplossingen in de vastgoedwereld op het gebied van digitalisering, robotisering en circulariteit. Op het FUTURE NOW plein zijn onder andere dertig ‘Experttafels’ te vinden. Naast ParkBee, OSRE en Office App zijn de andere deelnemers: Deloitte, Rutten Groep, The Ffactory, Knauf en Loek!.

Met zijn platform verwerkte hij het afgelopen jaar 7500 vastgoedtransacties digitaal, wat dit jaar naar verwachting verdubbeld. Om de drempels weg te halen bij vastgoedorganisaties neemt OSRE deel aan de ‘Experttafels’ op het plein en organiseren zij een seminar op woensdag. Ook laten ze realtime zien welke impact hun vastgoedtransactie platform heeft op het slimmer, sneller en veiliger maken van transacties door alle administratieve handelingen te automatiseren.  
 
Consument vraagt om innovatie
“Het is tijd voor de volgende stap op het gebied van technologie en innovatie. De tijd van erover praten is voorbij. Professionals willen in kantoren hetzelfde level van innovatie als zij in hun dagelijks leven ervaren”, zegt Thijs van der Burgt, co-founder van ​Office App​.

Office App integreert alle systemen in een kantoor en bieden die aan in een slimme en makkelijk te gebruiken app. De data uit het gebouw en van de gebruikers geven vervolgens inzicht in hoe een professional een kantoorpand wil gebruiken. “Op het Future Now plein laten we vastgoedprofessionals realtime ervaren wat de mogelijkheden zijn in een kantoor door ze Office App live te laten gebruiken.” 
 
Vastgoedwaarde optimaliseren met slimme technologie
ParkBee​ wil in de praktijk laten zien hoe vastgoedeigenaren meer waarde kunnen creëren door te innoveren. Wouter de Bruijne Commercieel Directeur van ParkBee zegt: “Elke vastgoedeigenaar is bezig met het optimaliseren van de huurinkomsten en het optimaal gebruik van zijn vastgoed. Terwijl er vaak in de parkeergarage nog veel onbenutte plekken zijn. Met slimme technologie benut je niet alleen garages optimaal, maar los je ook het parkeerprobleem op. Daarnaast zijn er nog veel meer manieren om waarde toe te voegen, zoals bike-sharing.”

ParkBee laat op de Provada Future Now realtime zien hoeveel waarde toegevoegd kan worden met slimme technologie.  
 
Mini-congres  
Op donderdag 7 juni van 13.30-14.30 uur organiseren de drie proptech bedrijven een mini-congres. Waarbij Thomas Zwart van de bekende filmpjes van Thomas & Thomas de drie eigenaren interviewt over hoe ze vastgoed optimaliseren, waarde toevoegen aan vastgoed en impact creëren.  

Op de foto van links naar rechts: Thomas Zwart (Office App), Jurjen Thomas (OSRE) en Wouter de Bruijne (ParkBee) sparren over innovatie in de bekende oranje kever.



Reacties


Laatste nieuws