Enorm verlies voor Blokker over 2017

In lijn met de verwachtingen boekte Blokker Holding een zwaar verlies over 2017. Het nettoresultaat over 2017 is uitgekomen op - € 344 miljoen (2016: - € 180 miljoen) waarvan € 154 miljoen aan eenmalige kosten gepaard gaande met de ingezette herstructurering van het concern.

Dat meldde de retailer vanochtend. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf verregaande stappen gezet in de uitvoering van de in mei 2017 aangekondigde strategiewijziging en de daarmee gepaard gaande reorganisatie en desinvesteringen.

Michiel Witteveen, waarnemend CEO Blokker Holding: “Gelukkig lijkt de trend aan het slot van het jaar bij Blokker B.V. langzaam doorbroken met omzetgroei door hogere bezoekersaantallen en conversie. Voorzichtige signalen dat het beter gaat. Ook de in maart 2018 aangekondigde integratie van Blokker met Nextail geeft de online groei van Blokker een extra impuls. Werken aan herstel voor Blokker blijft een pittig proces waar we ons allen hard voor maken. De niet aflatende inzet van onze medewerkers in deze moeilijke tijd is zeer te prijzen en belangrijk voor onze toekomst. Met de goede plannen die er liggen en de financiering die hiervoor beschikbaar is, gaan wij ervan uit dat onze strategie het gewenste resultaat zal gaan leveren.”
 

In lijn met de aangekondigde strategiewijziging was reeds voorzien dat 2017 financieel een teleurstellend jaar zou worden dat gepaard zou gaan met hoge reorganisatielasten en mogelijke boekhoudkundige afboekingen. De kosten en afschrijvingen van deze omvangrijke herstructurering hebben de resultaten dan ook zwaar negatief beïnvloed. Ook de tegenvallende commerciële prestaties van alle winkelformules - de reden van de ingezette strategiewijziging - drukken zwaar op het resultaat.

Wegvallen ketens
De omzetdaling van € 1.965 miljoen in 2016 naar € 1.583 miljoen in het afgelopen jaar, is grotendeels te verklaren door het wegvallen van de verkochte ketens en door winkelsluitingen, maar is ook het gevolg van tegenvallende commerciële resultaten.

Bezoek neemt toe
In het laatste kwartaal van 2017 worden volgens Blokker de eerste positieve gevolgen van de nieuwe strategie zichtbaar. “Het bezoek aan de winkels neemt toe en ook de conversie ontwikkelt zich positief”, aldus het concern. Klik HIER voor alle details. 

Jeroen Visser, CFO Blokker Holding: “We hebben een turbulent jaar achter de rug met de meest omvangrijke herstructurering en desinvesteringen ooit voor ons concern. Dit alles is onderdeel van de door ons ingezette strategiewijziging. Over 2017 leidde dit tot een fors verlies als gevolg van reorganisatiekosten, afschrijvingen en tegenvallende commerciële resultaten van alle winkelbedrijven”.

 

BEZOEKTIP:
Schrijf u kosteloos in voor de Eindhovense Vastgoedborrel op 21 juni in het PSV Stadion.
 Reacties


Laatste nieuws