Vastgoedbedrijf Rosenbaum stapt met KleinKantoor in joint venture met Mindspace

RJB Goup en flexoffice-concept KleinKantoor gaan vanaf vandaag samenwerken met de Israëlische coworking bedrijf Mindspace. Dat betekent dat Mindspace de 7 locaties van KleinKantoor aan haar portfolio zal toevoegen.

De komende maanden zullen de KleinKantoor-locaties worden omgetoverd tot de full-service, high-end coworking formule waar Mindspace om bekend staat. In Amsterdam resulteert dit in drie monumentale locaties in het centrum - Herengracht (grote foto), Spuistraat en Nieuwezijds Voorburgwal. Daarnaast zal er een locatie openen op de Sophialaan - nabij het Vondelpark - en een laatste locatie op de Wenckebachweg. In Utrecht zullen er twee locaties openen. Een in de opkomende buurt Kanaleneiland, op de Churchilllaan, en een in een monumentaal pand aan de Nicolaas Beetsstraat.

KleinKantoor is een luxe flexoffice-concept dat vanaf 2014 is gestart waarbij de locaties eigendom zijn van vastgoedbedrijf RJB Group van Ronny Rosenbaum. RJB Group waar David Beesemer in de directie zit, biedt al jaren een grote portfolio aan van vastgoedprojecten op nationaal en internationaal niveau. 

Reactie Kleinkantoor
KleinKantoor eigenaar Emiel Doorgeest: “Samen met Mindspace zullen wij onze aanwezigheid in de Benelux versterken. We zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die deze joint-venture biedt op het gebied van service en high-end design. We kunnen niet wachten om onze huurders een onvergetelijke ervaring te bezorgen op deze unieke werkplekken.”

Met de overname van de KleinKantoor vestigingen, heeft Nederland met Mindspace een nieuw coworking-formule erbij gekregen. Vastgoedjournaal heeft inmiddels meer dan 60 van dergelijke flexibele kantoorformules verzameld. Mindspace is hiermee de tweede Israëlische coworking-formule in ons land. Vorig jaar opende Merkspace een eerste Nederlandse vestiging aan de Herengracht 499.

Achtergrond MIndspace
Vanaf de start in Israël (foto net hierboven) heeft coworking-formule Mindspace de afgelopen jaren flink uitgebreid door vestigingen te openen in belangrijke en opkomende steden zoals San Francisco, Londen, Berlijn, Washington D.C., Frankfurt, Warschau en München. Het coworking-aspect komt bij Mindspace tot uiting in origineel ingerichte full-service werkplekken die een brede keuze aan ‘community’-activiteiten en extra lokale voordelen bieden voor iedereen die gebruik maakt van de werkplekken van Mindspace. 

Ook meediscussiëren over de sterk opkomende markt voor flexkantoorconcepten? Bezoek dan ons congres hierover op 24 mei.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021