Homburg Invest verkoopt vastgoedobject in Neurenberg

Richard Homburg, maakt vandaag bekend dat de Onderneming haar vastgoedobject in de Duitse stad Neurenberg heeft verkocht.

Alhoewel de transactievoorwaarden niet bekend worden gemaakt, wordt als gevolg van de verkoop voor EUR 102 miljoen (CAD$ 135 miljoen) aan langlopende schulden van de balans van de Onderneming gehaald, alsmede het voornaamste vermogensobject: het vastgoedobject dat gewaardeerd wordt op ca. EUR 12 miljoen (CAD$ 15 miljoen). De Onderneming verwacht dat de verkoop zal resulteren in een aanzienlijke opbrengst. De transactie werd op 31 december 2010 afgerond.

Het vastgoedobject in Neurenberg, tot voor kort bekend als het Quelle-complex, werd in juni 2005 door de Onderneming verworven. Ultimo 2009 schreef de Onderneming de reële waarde van het object af overeenkomstig IFRS-boekhoudregels toen de enige huurder failliet werd verklaard en vervolgens op 31 december 2009 uit het pand trok.

"De verkoop van dit vastgoedobject is uitstekend nieuws voor aandeelhouders," aldus Richard Homburg, bestuursvoorzitter en Chief Executive Officer van Homburg Invest. "De verkoop van het object evenals de bijbehorende schuld zal naar verwachting een aanzienlijk positieve invloed op onze balans en intrinsieke waarde hebben. Deze transactie vergroot onze flexibiliteit en laat zien dat het terugdringen van onze schuldenlast nog steeds een prioriteit is."

 

Reacties