DHG: 'We gaan op risico 750.000 m2 logistiek vastgoed ontwikkelen'

De private ontwikkelende belegger DHG van ondernemer David Hart gaat zich helemaal focusseren op logistiek vastgoed. Daarom zijn in de afgelopen maand drie panden in Breda en Almere aan M7 Real Estate verkocht. Twee van de panden bevinden zich op de Hazeldonk in Breda (foto) en de derde op de Damsluisweg in Almere.

Het totale oppervlakte van de verkochte objecten betreft 37.225 m² en zijn grotendeels verhuurd (92%). Er zijn geen aankoopprijzen bekend gemaakt. In de aanloop naar de verkoop verlengde DHG de huurcontracten van Loodet B.V. en CHG Europe B.V. voor totaal 10.000 m² op de Hazeldonk in Breda met vijf jaar. Op de Damsluisweg in Almere is vorig jaar 10.000 m² verhuurd aan Giant Europe Manufacturing B.V. Voor het andere pand op Hazeldonk Breda was al een 10-jarige huurovereenkomst met Van Wijngen Transport afgesloten. 

Focus op logistiek
De verkopen zijn in lijn met de visie van DHG om een gedeelte (c.a. 120.000 m2) van de bestaande portefeuille af te bouwen. Zo kan de onderneming zich nog meer focussen op de gekozen strategie die resulteert in de uitbouw van haar logistieke portefeuille. "De komende jaren willen we op risico 750.000 m2 nieuw logistiek vastgoed ontwikkelen", zegt DHG-assetmanager Eric de Troije tegenover VJ. Volgens De Troije liggen er ontwikkelplannen in veel verschillende locaties zoals op Cornelisland, Harnaschpolder, Rotterdam en Moerdijk. 

Koper werd juridisch geadviseerd door Loyens en Loeff Amsterdam. DHG werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL. 

Meer weten?
Bezoek ook het congres over Logistiek en Vastgoed op 26 juni, deze markt zit vol kansen! Lees verder >>>

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten