Internationale erkenning RICS voor Hanzehogeschool Groningen

De bacheloropleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen is als eerste hogeschoolopleiding in Nederland excellence geaccrediteerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

“Een prachtig blijk van erkenning van de kwaliteit van onze opleiding Vastgoed & Makelaardij,” aldus lector Jan Veuger, “en een bonus voor onze studenten. Het RICS heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij geaccrediteerd voor de maximale periode: vijf jaar in de toekomst en twee jaar met terugwerkende kracht. We zijn niet alleen blij voor onszelf, maar vooral voor onze studenten. Zij profiteren van dit keurmerk als zij een carrière in het buitenland en binnenland ambiëren. Andersom is de RICS-accreditatie een extra reden voor buitenlandse studenten om aan de Hanzehogeschool Groningen de opleiding Vastgoed & Makelaardij te volgen.”

Volgende stap
Veuger, zelf al 10 jaar RICS-lid, was de drijvende kracht achter de accreditatie Nu de accreditatie is verworven, leunen ze bij Vastgoed & Makelaardij niet tevreden achterover.

Veuger: “De volgende stap is het opzetten van een programma om drie docenten hun RICS-accreditatie te laten behalen. Dit garandeert niet alleen professionele scherpte, maar biedt hen ook de mogelijkheid om een beroep te doen op het Nederlandse en het internationale RICS-netwerk. Daarnaast komt er een informatieprogramma voor studenten. Studenten die na 1 september 2018 beginnen met de studie Vastgoed & Makelaardij, kunnen na hun afstuderen via een verkorte toelatingsprocedure lid worden van de RICS. Zij mogen dan de internationale titel MRICS voeren, die in veel landen al een voorwaarde is om met succes een beroep in de vastgoedwereld te mogen uitoefenen.”

Illustratie: Het hele team van de opleiding V&M, de accreditatiecommissie van de RICS en het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen.Reacties


Laatste nieuws