'Het ideale kantoorconcept creëert extra tijd voor de werknemer'

'Het ideale kantoorconcept creëert extra tijd voor de werknemer'

MAX is de naam van de conciërge-services die worden gelanceerd in de panden van Whitewood. Huurders krijgen via MAX de mogelijkheid om gebruik te maken van een fietshersteldienst, schoenmaker, wasdienst, carwash, strijkatelier en een wellness-aanbod met onder andere yoga, pilates en stoelmassages. Na de lancering in Amsterdam kregen huurders in Rotterdam de kans om MAX te ontdekken tijdens een ‘discovery’ week.

MAX wil bijdragen aan het creëren van een evenwicht tussen het professionele en het persoonlijke leven. We zijn tegenwoordig 24/7 verbonden met het werk. Deze ontwikkeling lijkt onomkeerbaar. Work-life balance creëren is een streefdoel voor iedereen. Whitewood, expert in het investeren in en beheren van kantoorgebouwen, is zich hiervan bewust en riep om deze reden MAX in het leven. Huurders in de panden van Whitewood kunnen heel eenvoudig een profiel aanmaken op de website en conciërgeservices reserveren en betalen. Een MAX-butler houdt een oogje in het zeil. Zij zijn het aanspreekpunt voor de huurders waarbij ze terecht kunnen voor feedback en suggesties.

Voordelen voor werkgever én werknemer
MAX creëert meer 'quality time' voor werknemers door ze te ontlasten van huishoudelijke taken. MAX biedt de kans om bijvoorbeeld was- en strijkgoed uit handen te nemen. Een vuile auto? MAX komt deze wassen tijdens de kantooruren. Deze activiteiten maken het voor werknemers heel makkelijk om extra tijd te creëren. Zo is er meer tijd voor de leuke dingen in het leven. Werknemers ontspannen op kantoor tijdens een rustgevende les yoga of werken aan hun figuur tijdens pilates. Dit alles komt de gezondheid van de werknemers ten goede, wat resulteert in minder ziektedagen.

Kantoortrends in 2018
Forbes publiceerde eerder dit jaar een artikel over de kantoortrends in 2018. Een van deze trends is het stimuleren van persoonlijk contact tussen collega’s. Bedrijven als Google, IBM en Apple ontdekten dat spontane ontmoetingen op de werkvloer vaak aanleiding geven tot creatieve ideeën. Studies tonen volgens Forbes aan dat persoonlijke gesprekken de prestatie tot 20% kan verhogen. Ook zijn individuen gelukkiger op het werk als ze hier vrienden hebben. Whitewood omarmt dit idee en om die reden werden er in verschillende gebouwen studio’s ingericht waar lessen in yoga, pilates en andere activiteiten kunnen plaatsvinden alsook een MAX-lounge met een espressomachine waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, even uitblazen en brainstormen. 

Nog een andere trend was het in de kijker zetten van de mentale gezondheid van werknemers. Managers geven meer dan ooit aandacht aan de mindset van hun werknemers. Zorgen, lange dagen en strakke deadlines leiden vaak tot een burn-out of breken de creativiteit helemaal af. MAX gaat deze trend tegen door ontspanning te creëren en mensen te ontzorgen van huishoudelijke taken.

Bezoektip
24 mei: Flexoffice-concepten Congres

 

 

Reacties
Dossier Kantoorconcepten