Distributiecentrum Scherpenhuizen behaalt BREEAM-NL Outstanding certificaat

De firma Scherpenhuizen heeft op 6 april 2018 tijdens een officiële uitreiking het BREEAM-NL certificaat Outstanding ontvangen voor het nieuwe distributiecentrum in Eindhoven.

Wilco Smits heeft namens de Adamasgroep in het bijzijn van alle bouwpartners en het interne bouwteam het certificaat aan directeur Martin Scherpenhuizen overhandigd. Met een eindscore van 91,01% heeft het bedrijf volgens de beoordelingsrichtlijn van 2014 een van de meest duurzame panden van Nederland. 

Zelfvoorzienend
Het nieuwe distributiecentrum dat in 2017 werd opgeleverd is voorzien van ledverlichting en heeft geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waarmee het bedrijf het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend is. Er zijn diverse oplaadpunten voor elektrische auto's. De restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de krattenwasserij te voorzien. De laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen met betrekking tot de klimaatinstallatie. Het grijs water wordt hergebruikt en het fundament van het pand bestaat uit een combinatie van gerecyclede grond en vermalen puin van het vorige gebouw.

Mensen voorop
Martin Scherpenhuizen: "We krijgen met dit certificaat niet meer omzet of een hogere prijs bij onze retailklanten, maar we willen gewoon de beste zijn en dat geldt ook voor duurzaam werken. Daarmee scheppen we tevens een aangename werkomgeving voor onze medewerkers; uiteindelijk betaalt zich dat ook uit. Wij doen investeringen alleen als ze economisch verantwoord zijn en voor al deze investeringen gelden realistische terugverdientijden.” 

De firma Scherpenhuizen is gespecialiseerd in im- en export, groothandel verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten.

Reacties