Beginnen met beleggen in vastgoed? Zorg voor een goede basis!

Nu de huidige rente op de bank niet meer zoveel oplevert is er een geheel nieuwe groep beleggers opgestaan. Nog nooit werd zoveel vastgoed verkocht aan beginnende particuliere beleggers. En dat is ook niet zo gek. Beleggen in vastgoed kan een mooi rendement opleveren waarmee u bijvoorbeeld een extra pensioen kunt creëren. Mits u een weloverwogen en solide belegging doet. In deze blog geef ik u enkele tips hoe u goed voorbereid kunt beginnen aan beleggen.

Kennis is alles
De uitspraak ‘kennis is macht’ bestaat niet voor niets. U kunt alleen een goed oordeel over iets vellen als u goed voorbereid bent en weet waar men het over heeft. Zorg dus dat u in ieder geval een stukje basiskennis hebt over het beleggen in vastgoed. Door kennis te hebben over begrippen die veel gebruikt worden en een stukje inzicht in de vastgoedmarkt komt u in ieder geval goed beslagen ten ijs. Deze kennis kunt u opdoen door met experts te praten of bijvoorbeeld een basiscursus te volgen.

Maak een plan
Voordat u begint met beleggen in vastgoed is het belangrijk dat u een plan hebt. Wat is uw doel? En wat moet u doen om dit doel te bereiken? Met andere woorden, wat moeten uw investeringen op gaan leveren om uiteindelijk ook daadwerkelijk van uw rendementen te kunnen genieten? Het is belangrijk om inzicht in deze facetten te krijgen zodat u met een duidelijk doel begint aan beleggen in vastgoed.

Welk vastgoed past bij mij?
Hoewel u zelf niet in uw beleggingsobject gaat wonen en u dus met andere ogen kijkt naar zo’n appartement, moet het vastgoed in zekere zin toch bij u passen. Hiermee bedoel ik dat u bij uzelf te rade moet gaan wat voor soort belegger u bent? Bent u handig en kunt u prima zelf een klusje doen? Dan ligt het voor de hand om een appartement te kopen waar u wellicht zelf nog iets aan moet verbouwen. Bent u totaal niet handig? Of woont u in het buitenland? Dan is het bijvoorbeeld weer raadzaam om een appartement te kopen dat gerenoveerd is, of wellicht is een nieuwbouw appartement een goed idee.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of LinkedIn.

Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group Nederland en specialist op het gebied van vastgoed en verhuur in Rotterdam.

Grote foto betreft de beroemde Kubushuizen in Rotterdam.Reacties


Laatste nieuws