Top 10 innovaties Innovation Challenge op Building Holland

Building Holland en Innovations From Holland daagden koplopers in de bouw- en vastgoedsector de afgelopen tijd uit om hun innovaties te presenteren. Uit een grote pool van pitchers kwam een top 10 die strijden voor de winst van de Innovation Award. De Innovation Award wordt woensdag 18 april door juryvoorzitter Ruud Koornstra uitgereikt op Building Holland 2018.

“Het aantal innovaties dat gepresenteerd wordt op Building Holland is overweldigend”, vertelt jurylid Peter Fraanje van Booosting. Hij doelt op de 3 Innovation Boulevards, waar ruim 200 innovaties klaarstaan om bezoekers te verrassen. Ook de top 10 van inzendingen voor de Innovation Challenge staan hier gepresenteerd, variërend van totaalconcepten tot procesvernieuwing en uniek materiaalgebruik.

Vernieuwing en klantwaarde
De jury, bestaande uit onder anderen Energiecommissaris en voorzitter Ruud Koornstra, Wouter Truffino en Marjet Rutten, beoordeelden de in totaal 69 ingezonden innovaties op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde.

De top 10 nominaties
-Alklima/ Mitsubishi Electric: Wattz-In V2

De Wattz-In module is een initiatief van Alklima, Zehnder, en ABB. Wattz-In is een kant-en-klare module voor de woningbouw waarbinnen warmtepomp (Alklima), ventilatie-WTW (Zehnder) en omvormer (ABB) in optimale balans zijn samengebracht.

-CyBe Construction BV: Smart Integrated Construction Solutions
Deze innovatie bestaat uit één geïntegreerd systeem waarbinnen design, engineering en productie zijn samengevoegd. Middels dit systeem kunnen producten of onderdelen van producten (bijvoorbeeld; gebouwen, bruggen, rioolputten) worden ontwikkeld en gerealiseerd.

-CrowdNett (van Eneco): Crowdnett
Crowdnett is een initiatief waarbij je zelf opgewekte zonne-energie thuis kunt opslaan in een thuisbatterij en je je aansluit bij een netwerk van thuisbatterijen.

-EKOTEX Wandafdekking: Graphenstone circulaire verfsystemen
EKOTEX Graphenstone circulaire verf- en behangsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en C2C Gold gecertificeerd.

-Elestor BV: Waterstofbromide flow batterij
Deze waterstofbromide flowbatterij heeft een opslagtechnologie met een LCoS van € 0,05, die daarmee 3-5x lager is dan die van bestaande technologieën (Li-ion, loodzuur). Met deze doorbraak is opslag in plaats van een pure kostenpost een economisch aantrekkelijk verdienmodel geworden.

-EverUse BV: EverUse Isolatiemateriaal
De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat gemaakt van papierafval. De plaat is ontworpen om de huidige isolatieplaten te vervangen.

-For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter
Smart Facility-huizen leveren energie en slaan dit op, zodat er altijd genoeg energie is voor het eigen gebruik in balans met de omgeving. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen

-Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie
Fresh-r is vraaggestuurde ventilatie met WTW die in de muur past, omdat deze 5x kleiner is dan traditionele apparaten. Daarnaast is het fijnstof filter met fijnstof meting en weergave op telefoon een unieke feature.

-IBIS Power: PowerNEST
PowerNEST combineert zonne- en windenergie op geïntegreerde en architectonisch aantrekkelijke wijze om hoogbouw met grote stappen te verduurzamen.

-Kloeckner Metals ODS Nederland/ Wellsun: Jansen VISS4 – Lumiduct (Façade as a Service)
EGM architecten, ODS Geveltechniek en Pellikaan ontwierpen samen met Wellsun een gevel waarin energieopwekking en zonwering volledig zijn geïntegreerd.

Bekijk HIER alle innovaties

REGISTREER HIER VOOR EEN GRATIS BEZOEK

Praktische informatie

De uitreiking van de Innovation Award vindt plaats op 18 april op Building Holland 2018 om 12.45 uur op de Nexus Stage. Wilt u de top 10 live bekijken en de uitreiking live meemaken? Bezoek dan gratis Building Holland 2018, van 17 tot en met 19 april in RAI Amsterdam.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen