Wie en wat is Vastgoedjournaal?

Wat is Vastgoedjournaal?
VJ is sinds 2009 gestart met de opbouw van haar dienstverlening aan de vastgoedprofessional. Inmiddels is VJ het snelste online vastgoedmedium van Nederland en breidt nu in een hoog tempo haar diensten verder uit.

Zo is VJ gestart met waardevolle research zoals het online raadplegen van actuele beleggingstransacties met Nederlands commercieel vastgoed en het wekelijkse overzicht van de best en slechtst presterende Europese vastgoedfondsen. Daarnaast zijn alle recente marktrapporten van vastgoedadviseurs overzichtelijk en toegankelijk te raadplegen evenals fondsanalyses van vastgoedparticipatiefondsen.

Via onze samenwerking met www.debedrijfsmakelaar.nl biedt VJ het meest actuele en uitgebreide aanbod aan te huur en te koop staande bedrijfsruimte, kantoor- en winkelpanden in Nederland. Op terrein van vacatures in de vastgoedsector is VJ nu marktleider met haar dienst www.vastgoedvacaturebank.nl.

Behalve research, die beschikbaar is voor leden van VJ Profs is de dagelijkse nieuwsvoorziening de grote kracht van Vastgoedjournaal die belangrijk nieuws eerder heeft dan de ‘'oude traditionele media''.

Leden van VJ Profs ontvangen elke middag per email een samenvatting van het voornaamste vastgoednieuws van die dag zodat zij niet tot de volgende dag hoeven te moeten wachten. Al het nieuws wordt verzameld, gecontroleerd en verrijkt met commentaren uit de branche door een deskundige redactie met een langjarige achtergrond in de vastgoedjournalistiek. Daarnaast wordt wekelijks een kosteloze nieuwsbrief verstuurd naar ruim 26.000 vastgoedprofessionals. De website van Vastgoedjournaal trekt maandelijks circa 100.000 bezoekers en stijgt nog steeds.

Omdat VJ uitsluitend online verschijnt en niet op ‘papier' bespaart zij daarmee veel kosten uit zoals druk-, opmaak- en distributiekosten. Daarmee is VJ met afstand het meest duurzame en aantrekkelijkste informatiemedium voor de Nederlandse vastgoedprofessional.

VJ concentreert zich in eerste instantie bij haar berichtgeving op de ontwikkelingen binnen de commerciële vastgoedmarkt. Ook de koop- en huurwoningmarkt, vastgoedfinanciering, (leegstands)beheer en assetmanagement zijn onderwerpen waaraan met regelmaat aandacht wordt besteed. VJ is van mening dat het nieuws voor iedere vastgoedprofessional interessant dient te zijn. Er worden dus geen groepen ‘uitgesloten'.
Daarnaast organiseert VJ met regelmaat netwerkbijeenkomsten zoals themaborrels - ondermeerde Vastgoed Kerstborrel, De Thuisblijversborrel - en aansprekende lunchdebatten zoals het corporatiedebat, vastgoedfondsendebat en het financieringsdebat met topfiguren uit de branche.

Wie zitten achter Vastgoedjournaal?
John Kerkhoven, directeur en oprichter van Vastgoedjournaal: In de vastgoedsector is Kerkhoven bekend als dé initiatiefnemer van de PROVADA, al bij aanvang in 2005 de meest succesvolle vastgoedbeurs in Nederland. Na zijn vertrek bij PROVADA in 2009 werkt hij nu fulltime aan de opbouw van Vastgoedjournaal. Hij is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten waaronder de werving van abonnees, sales van advertentiemogelijkheden, de organisatie van evenementen en financiën. Hij is te bereiken op info@vastgoedjournaal.nl

Rogier Hentenaar, hoofdredacteur van Vastgoedjournaal. Hentenaar is sinds 1 november 2009 hét gezicht van de redactie en is in die rol verantwoordelijk voor de dagelijkse berichtgeving, achtergrondartikelen, actualisering van onderzoeken en het geven van persoonlijke commentaren over prangende kwesties in de vastgoedmarkt. Daarnaast leidt hij de debatten van Vastgoedjournaal. Opgeleid als bedrijfseconoom heeft hij inmiddels 11 jaar ervaring met vastgoedjournalistiek door dienstverbanden bij verschillende bekende vastgoedbladen. Hij is bereikbaar op rogier@vastgoedjournaal.nl

Waar is Vastgoedjournaal gevestigd?
Als online vastgoedmedium huldigt Vastgoedjournaal het principe van het ‘Nieuwe Werken' en kan dus feitelijk overal kantoor houden maar de standplaats is - voor alle fysieke post en bezoek - Brederodeweg 55, 2042 BB in Zandvoort. Het centrale telefoonnummer is 023- 82 23 971.

Persberichten, vragen, ideeën en alles wat interessant kan zijn voor de sector ontvangt het team van Vastgoedjournaal het liefst per mail: info@vastgoedjournaal.nl

Reacties