Van Wijnen heeft de wind in de rug: hogere omzet en winst

De 24 Van Wijnen ondernemingen hebben in 2017 gezamenlijk een omzet van €821 miljoen behaald met een winst na belastingen van €16,7 miljoen. Dat is meer dan in 2016 toen een omzet en winst na belastingen van €763 miljoen respectievelijk €14,7 miljoen werd behaald.

Belangrijke pijlers in de activiteiten van de onderneming zijn woningbouw en –ontwikkeling, die tweederde van de omzet bepaalden. Zo verkocht Van Wijnen ruim 2.700 nieuwe wooneenheden, waarvan 814 aan particulieren.

Transformatie van kantoren
Niet alleen profiteerde het bedrijf van de aantrekkende koopmarkt, ook speelde Van Wijnen in op de brede maatschappelijke vraag naar meer woningen door kantoren te transformeren en door het middendure huursegment te bedienen.

Met de nieuwbouwontwikkeling Campus Diemen Expansion met Greystar en de transformatie van voormalig TU-onderwijsgebouw De Hogenkamp in Enschede met Camelot worden ruim 1.200 starterswoningen en studentenunits aan de woningmarkt toegevoegd in 2018.

Reactie CEO
Directievoorzitter Edwin van den Berg: “Als méér-dan-bouwer zien wij het als onze taak om Nederland toekomstbestendig te maken. Wij willen daar een proactieve rol in spelen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Slim, energieneutraal en betaalbaar.”

Solide financiële basis
De solvabiliteit was per 31 december 2017 35,7%. Voor 2018 verwacht Van Wijnen een verdere groei van de omzet en de resultaten, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille van € 1,2 miljard per 31 december 2017.



Reacties


Laatste nieuws