Tweede Nationaal BREEAM Congres in het teken van circulair bouwen

Volgende week vindt de tweede editie van het Nationaal BREEAM Congres plaats en staat volledig in het teken van circulariteit. Op 20 maart in de Rotterdamse Schouwburg spreken onder andere fotograaf Ruben Terlou, voorzitter van de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie Elphi Nelissen en Metabolic CEO Eva Gladek over dit actuele thema. Centrale vraag is: hoe maken we circulariteit meetbaar?

Circulariteit is een actueel thema, zeker in de bouw. Op steeds meer plekken in het land wordt volop geëxperimenteerd om volgens dit gedachtegoed aan de slag te gaan. Circulair bouwen wordt gezien als een logische evolutie van duurzaam bouwen. Maar bij deze evolutie rijzen ook vragen. Want, wat is nu precies een circulair gebouw? Wat verstaan we onder circulair bouwen? En hoe maken we het meetbaar?

Circulariteit meetbaar maken
Tijdens het Nationaal BREEAM Congres wordt naar antwoorden op deze vragen gezocht. Met inspirerende presentaties vanuit verschillende invalshoeken. En met workshops die inhoud geven aan het onlangs gestarte project ‘Circular Buildings’. Dit project is een initiatief van Dutch Green Building Council, SGS Search Metabolic en Circle Economy met steun van de Redevco Foundation en heeft als doel om één taal te ontwikkelen voor circulariteit in de gebouwde omgeving.

BREEAM hoogtepunten
Tevens vertelt architect Do Janne Vermeulen over de totstandkoming van HAUT, het hoogste houten woongebouw van Nederland. Dit gebouw is beloond met een BREEAM-NL Outstanding Ontwerpcertificaat. Een unieke prestatie: nog nooit eerder in Nederland werd deze hoogste kwalificatie voor duurzaamheid toegekend aan een woongebouw.

Meer informatie
Het Nationaal BREEAM Congres vindt plaats op 20 maart (9.00 uur tot 17.00 uur) in de Rotterdamse Schouwburg. Op www.dgbc.nl staat het programma van het congres en kunnen bezoekers zich inschrijven.

Reacties