Hummel past bewezen verkooptechniek toe bij vakantiehuizen Zandvoort

Bij de grootschalige verkoop van het vastgoed op Center Parcs Park Zandvoort dat grotendeels in handen is van belegger Klaas Hummel, wordt gesteund op eerder bewezen constructie van verkopen en renoveren.

Gisteren werd bekend dat het vastgoed – 399 woningen - op Center Parcs Park Zandvoort in de verkoop gaat. Net als met de eerdere verkoop van het vastgoed in Center Parcs Park Port Zélande, zullen de huisjes in Zandvoort ook grotendeels aan particuliere investeerders worden verkocht.

Institutionele beleggers toonden reeds interesse voor een deel van de woningen en de centrale voorzieningen van het park, waaronder het hotel. Het vastgoed in Zandvoort is, op een veertigtal woningen na, nu nog het volledige eigendom van de Amsterdamse vastgoedinvesteerder Klaas Hummel.

Al eerder toegepast
De constructie van verkopen en renoveren is dezelfde die Hummel en PVCP Groupe (Pierre & Vacances Center Parcs Groupe, het moederbedrijf van Center Parcs) op de vakantieparken in Port Zélande en het Duitse Medebach hebben toegepast. Ook het vastgoed van die twee door Center Parcs beheerde parken waren tot voor kort eigendom van Hummel.

Inmiddels is het vastgoed op het Duitse vakantiepark Hochsauerland in Medebach bijna volledig verkocht. 491 van de in totaal 548 huisjes in het park zijn reeds verkocht, waarvan 339 huisjes en de centrale faciliteiten aan het beursgenoteerde Franse investeringsfonds Eurosic. De overige 209 woningen worden aan particulieren aangeboden en zijn al voor 75% verkocht.

“Gezien de grote interesse, en het daarmee gepaard gaande verkooptempo, verwacht ik dat alle huisjes nog voor de zomer verkocht zullen zijn”, aldus Hummel. De totale verkoopwaarde van de huisjes en faciliteiten bedraagt meer dan €100 miljoen.

Geen verkoop, maar investeringen in Frankrijk
Hummel heeft geen verkoopplannen voor het Franse vakantiepark in Moselle Lorraine (foto). In dit park van circa 1000 huisjes, gelegen tussen Nancy en Straatsburg, zijn de woningen reeds in eigendom van particulieren. Het nieuwe park voldoet bovendien al aan de moderne standaarden van Center Parcs. Hummel is, en blijft, samen met de Franse bank CDC (Caisse des Dépôts et Consignations, ook wel de investeringstak van de Franse overheid genoemd) de eigenaar van centrale faciliteiten op het park.

Recentelijk heeft er extra investering ter waarde van €30 miljoen plaatsgevonden voor de uitbreiding van deze centrale faciliteiten. Zo ging de investering onder andere naar een luxe spa van 5000 m2 en een indoor-speeltuin. Hiermee komt de totale investering in de voorzieningen op het park uit op €135 miljoen.

Hummel blijft met PCVP samenwerken
De verkoop van vakantiehuisjes in Nederland en Duitsland betekent zeker niet dat de samenwerking van Hummel en PCVP op een lager pitje wordt gezet, integendeel. Hummel spreekt over ‘’verschillende ontwikkelingen samen met PVCP in Europa, waarover ik in het najaar verwacht meer te kunnen vertellen”.

De verkoop van het Zandvoortse vastgoed begint naar verwachting eind april en Hummel verwacht de eerste leveringen in september. De volledige doorlooptijd van de verkoop is tot eind 2019 begroot.Reacties


Laatste nieuws