Breda: Bouw Stadionkwartier mag voorlopig door gaan

De Raad van State oordeelde vorige week dat de detailhandelsontwikkelingen aan de Stadionstraat, waaronder de bouw van een megasupermarkt, voorlopig door kunnen gaan.

In een brief aan de Raad vroeg de advocaat van het Retail Platform Breda, mede namens buurtwinkelcentra de Donk, De Berg en Tuinzigt de bouw rond het NAC-stadion stil te leggen.

Retailmanager van het Platform Jac Trum: "Het gaat om een voorlopige uitspraak op een voorlopige voorziening. Wachtend op de inhoudelijke behandeling van de zaak wilden we dat de ontwikkelingen werden stilgezet. De Raad denkt daar anders over", aldus Trum.

Volgens het Retail Platform had de zaak voldoende spoedeisend belang om tot het moment van de behandeling van het beroepschrift de werking van het bestemmingsplan te schorsen.

De verwachting van het Platform en de ondernemers is, wanneer het bestemmingsplan onherroepelijk wordt, dat de komst van onder andere de mega-Jumbo het evenwicht ‘ernstig kan ontwrichten' en kan leiden tot 'ernstige problemen'.

Reacties