Start Centrumplan Hilvarenbeek

Woensdag 22 december 2010 is de eerste handeling verricht voor het realiseren van het Centrumplan Hilvarenbeek; een herontwikkeling van het kernwinkelgebied in het centrum van Hilvarenbeek in het gebied Gelderstraat/ Diessenseweg.

Het plan omvat het realiseren van ca. 4.500 m² winkelruimte, 36 appartementen in de huursector, 27 appartementen in de vrije (koop)sector en een parkeergarage van 76 parkeerplaatsen, alsmede een nieuwe straat (Hilverstraat) met aansluitend een parkeerterrein van 147 parkeerplaatsen. Woonstichting Stromenland heeft inmiddels getekend voor de 36 huurwoningen en ook C1000 zal definitief naar het Centrumplan komen. De ontwikkelaar zal de komende maanden de verkoop van de overige woningen en de verhuur / verkoop van de overige winkels oppakken.

Het project wordt gerealiseerd door CPH (Centrumplan Hilvarenbeek B.V.) De partners van CPH zijn Rialto Vastgoedontwikkeling B.V., WPM Pro B.V. en Bouwbedrijf Gebr. Van Gisbergen B.V. De architect is Luijten Smeulders Architecten.

Burgemeester R. Palmen verzorgde het welkomstwoord en samen met wethouder P.J.M. Hesselmans, de heer P. van Gisbergen en de heer H. Kroot werd de officiële starthandeling verricht.

In 2013 zal het nieuwe winkelgebied worden geopend.

Op de website www.centrumplanhilvarenbeek.nl is uitgebreide informatie over het project te vinden

Reacties