Rgd koopt rechtbankencomplex Wilhelminahof

De Rijksgebouwendienst (Rgd) heeft het kantoren- en gerechtszalencomplex Wilhelminahof in Rotterdam aangekocht van een consortium van eigenaren. Het consortium bestaat uit ING Real Estate Development, MAB Development Nederland B.V. en de pensioenfondsen van KPN en TNT, die werden vertegenwoordigd door TKP Investments.

De aankoop past in het beleid van de Rijksgebouwendienst om strategische panden in eigendom te verwerven, mits eigendom doelmatiger is dan huur. Eind vorig jaar kocht de Rijksgebouwendienst al zeven gerechtsgebouwen van ING Real Estate Development.. Door de aankoop bespaart het Rijk aanmerkelijk op de huisvestingskosten.

De totale aankoopsom van het complex bedraagt circa €220 miljoen. De totale oppervlakte bedraagt ruim 81.000 m² BVO. Het complex huisvest o.a. de Rechtbank en de Belastingdienst. Het Wilhelminahof zat niet in de vorige aankoop van rechtbanken, omdat er nog onduidelijkheden waren omtrent de technische toestand van de gevels. Hierover is met het consortium een afspraak gemaakt.

De ontwikkeling van het complex vormde in 1996 de eerste fase van de ontwikkeling van kantoren op de prestigieuze Kop van Zuid in Rotterdam. Het complex is onderdeel van een omvangrijk ontwikkelingsproject in de jaren negentig, waarbij een aantal marktpartijen op verzoek van de Staat rechtbankgebouwen heeft ontwikkeld. Vanaf de oplevering zijn deze gebouwen langdurig door de Rijksgebouwendienst gehuurd.

 

Lees ook:

Opnieuw grote huurdeal met RGD in Leeuwarden

DTZ doet grote huurdeal met RGD in Utrecht

Troostwijk maakt nominaties Gouden Kompas bekend

Rgd verlengt huurcontract Breda met ASR Vastgoed

- "Weinig belangstelling voor duurzame gebouwen bij gebruikers, activeringsprogramma via IVBN



Reacties


Laatste nieuws