Corio slaat slag in Turijn met grote aankoop

Winkelfonds Corio heeft een voorlopig koopcontract ondertekend voor de aankoop van het winkelproject Palazzo del Lavoro in de stad Turijn in Italië van Pentagramma Piemonte S.p.A. Deze aankoop betreft een bestaand monumentaal gebouw met aangrenzend land, dat tot een winkelcentrum met een totaal vloeroppervlakte van 28.000 m2 zal worden gerenoveerd en herontwikkeld.

Het winkelcentrum Palazzo del Lavoro zal naar verwachting in 2014 worden geopend. Het project past uitstekende bij de strategie van Corio en haar doel om ‘Favourite Meeting Places' te creëren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een object te herontwikkelen dat in Turijn een stedelijk historisch monument is dat grote bekendheid geniet en op een unieke zichtlocatie is gesitueerd. Dit project zal Corio de mogelijkheid bieden om een uniek en innovatief concept te ontwikkelen.

Het Palazzo del Lavoro werd in 1961 geopend als 'International Italian Exhibition' ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de eenwording van Italië, en is uitverkoren voor de viering van de 150e verjaardag in 2011. Dit architectonische project van Pierluigi Nervi zal worden herontwikkeld tot een winkelcentrum van ongeveer 28.000 m2 met voldoende parkeerplaatsen.

Reacties