ASR Vastgoed maakt grote verduurzamingsslag

De institutionele belegger ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft alle energiecontracten voor haar gehele portefeuille voortaan ondergebracht bij één leverancier. Vanaf 1 januari 2011 worden de algemene voorzieningen van de hele vastgoedportefeuile van ASR Vastgoed vermogensbeheer voorzien van groene stroom door Main Energie.

ASR Vastgoed Vermogensbeheer is zeer content met deze ontwikkeling omdat er weer een stap richting duurzaamheid wordt gezet.  Ook is de efficiency verbeterd door te werken met één leverancier. Hiervoor werd gewerkt met acht energieleveranciers, dit betekende een grote diversiteit aan contracten en contactpersonen.

Daarnaast is ASR Vastgoed Vermogensbeheer in samenwerking met Energiemanagement Westera en Cogas Meetdiensten gestart met het project "Slimme meters". Dit project omvat een energie monitor systeem waarmee het energieverbruik digitaal wordt gemeten. Het doel van dit systeem is om huurders bewust te maken van hun energieverbruik met als uiteindelijk doel het verminderen van energieverbruik.

ASR Vastgoed Vermogensbeheer verwacht dat deze maatregelen uiteindelijk een positief effect zullen hebben op het energieverbuik en hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland.

Reacties