Verhuurtbeter.nl gaat verhuurprocessen digitaliseren bij dochteronderneming Certitudo

Luxe woningverhuurder iResidence, onderdeel van Certitudo Capital, heeft Verhuurtbeter.nl in de arm genomen om het verhuurproces te digitaliseren. “Hiermee kunnen we een flinke optimalisatieslag maken in het huurtraject voor onze klanten en in onze bedrijfsvoering”, aldus Tessa Kuiten, Chief Commercial Officer van moederbedrijf Certitudo Capital.

Certitudo Capital ontwikkelt met haar iResidence Portefeuille in heel Nederland woningprojecten. Kuiten: “De nadruk ligt daarbij op luxe afgewerkte, duurzame appartementen op centrumlocaties voor young professionals.” Deze appartementen worden zowel door middel van transformatie van leegstaande kantoren, als door middel van nieuwbouw ontwikkeld.

Vergaande digitalisering
“Een soepel, goed georganiseerd verhuurproces is daarbij zowel voor onze huurders als voor onszelf, erg belangrijk”, voegt Kuiten toe. “Met vergaande digitalisering valt op dat vlak nog veel te bereiken qua klanttevredenheid en efficiëntie. Vandaar dat we Verhuurtbeter.nl hebben ingeschakeld.”

Waterdicht
VerhuurtBeter.nl biedt een digitale tool om tot waterdichte huurdossiers te komen, inclusief alle communicatie die ooit met (potentiële) huurders heeft plaatsgevonden. Zo uploaden geïnteresseerden bij inschrijving diverse documenten als werkgeversverklaring, salarisspecificaties, bankafschriften en kopieën van bankpas en identiteitsbewijs. “Bij mutaties kan daardoor heel snel gehandeld worden”, licht Cor Vogelaar, mede-oprichter van de huur start-up toe. “Dat zorgt niet alleen voor een geolied en waterdicht proces, maar het resulteert bijvoorbeeld ook in een aanmerkelijk lagere frictieleegstand en het beter weren van malafide huurders.”

Fotobijschrift: Het in 1962 opgeleverde Tomado-huis in Dordrecht. Het gemeentelijk monument is in 2015 door Certitudo getransformeerd in 54 lofts en maakt nu onderdeel uit van de iResidence portefeuille.

Reacties