Nieuw initiatief wil duurzame vastgoedmarkt voor iedereen toegankelijk maken

Dat is het doel van YourFund, een crowdfundingsplatform dat is opgericht door drie jonge ondernemers Luc van Poll, Fabrizio Stefano Kruisland en Janneke Methorst. Investeren in vastgoed kan al vanaf honderd euro. YourFund is een transparant platform, dat vraag en aanbod van particulieren en investeerders bij elkaar brengt. Het platform is nog in afwachting van een definitieve AFM-vergunning in het kader van de Wft. 

Woningtekort en rente
Luc van Poll: "Ondanks de aantrekkende economie zal het woningtekort in Nederland in 2018 nog meer toenemen. Er komen nog veel te weinig woningen bij om het gat tussen vraag en aanbod te dichten. Nieuwe investeringen in vastgoed zijn hard nodig. Daarnaast is de rente nog altijd historisch laag. Investeren in bijvoorbeeld vastgoed wordt daarmee een aantrekkelijk alternatief voor sparen. YourFund wil deze investering voor iedereen mogelijk maken."

Het inittiatief richt zich alleen op duurzaam gebouwde herbestemmings- en nieuwbouwprojecten waar een maatschappelijk doel aan verbonden is. Huisvesting voor particulieren is hier een goed voorbeeld van.

Crowdfunding
Crowdfunding is volgens de oprichters het nieuwe bankieren. Fabrizio Stefano Kruisland: "In 2017 kwam een recordaantal projecten op deze wijze tot stand. Reden is dat banken steeds terughoudender zijn met het verstrekken van leningen en financieringen aan vastgoedondernemers. YourFund ziet crowdfunding daarom als het aangewezen middel om vastgoedprojecten te kunnen financieren en van de grond te krijgen."

YourFund richt zich op alle particulieren. "Investeerders krijgen de unieke mogelijkheid om al met honderd euro te te anticiperen in een vastgoedproject. Op die manier maakt YourFund de vastgoedwereld toegankelijk voor iedereen. Investeerders kunnen een rendement van tussen de vier en elf procent tegemoet zien", zegt Janneke Methorst.

Werkwijze en transparantie
YourFund centraliseert vraag en aanbod. Het platform brengt investeerders en vastgoedondernemers bij elkaar op een overzichtelijk online platform.

"YourFund screent projecten en biedt deze aan met een zekere hypothecaire zekerheid. Door de lagere kosten en de efficiënte manier van werken kunnen particulieren meer rendement uit hun investering halen. Wij hechten aan transparantie. Via het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen investeerders snel een overzicht zien van de projecten waarin geïnvesteerd is en wat die investering op dat moment waard is", aldus Van Poll.

YourFund blijft continu in ontwikkeling, zoals ook de vastgoedwereld een dynamisch karakter heeft. Met deze dynamiek wil het platform iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Meer weten over wat YourFund doet en voor u kan betekenen? Ga naar de site en abonneer u op de nieuwsbrief: www.yourfund.nl.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special