Homburg Capital maakt bezwaar tegen boete AFM

Participatiefondsaanbieder Homburg Capital krijgt een boete van €192.000 van de Autoriteit Financiele Markten, voor het verstrekken van beleggingsadvies zonder vergunning. Het bedrijf, gelieerd aan het concern van Richard Homburg kondigt daarom aan bezwaar te zullen aantekenen bij de AFM en zo nodig beroep in te stellen bij de rechtbank te Rotterdam. Volgens het bedrijf staat de hoogte van de boete niet in verhouding tot de ernst van de vermeende overtreding.

Daarbij is de grens tussen het geven van beleggingsadvies en "execution only"-dienstverlening, waarvoor het bedrijf wel een vergunning heeft, niet altijd even duidelijk in de praktijk, stelt Homburg Capital in een reactie.

Homburg Capital verkoopt 'besloten' vastgoedfondsen aan particuliere beleggers. Enkele weken geleden bracht het een fonds op de markt waarin belegd wordt in de studiocomplex van Joop van den Ende in Amsterdam. Eerder dit jaar legde de AFM een dwangsom op van €4.000 per dag, tot maximaal €80.000, op aan Homburg Invest, omdat het vastgoedfonds onvoldoende inzicht zou hebben geboden in de zeggenschapsstructuur van het bedrijf en in de gevolgen van een in 2009 aangekondigde reorganisatie. Homburg Invest ging in beroep tegen deze boete, omdat het wel alle benodigde informatie zou hebben verstrekt. Vastgoedjournaal heeft hier eerder over geschreven.

 

 

Reacties