Amsterdam Woont publiceert voortaan ook nieuwbouw uit de regio

De druk op de woningmarkt in Amsterdam is enorm. Veel woningzoekenden wijken daarom uit naar de regio voor een huis. Amsterdam Woont, de site met nieuwbouwaanbod uit Amsterdam, gaat daar in 2018 op inspelen door ook uit regiogemeenten nieuwbouwaanbod te presenteren.

Tegelijkertijd gaat het platform de snel groeiende groep nieuwsbrieflezers aanbod op maat bieden, passend bij hun woonwensen. Het uiteindelijke doel: één online platform met alles over nieuwbouw uit de hele Metropoolregio Amsterdam, waarbij nieuwsbrieflezers aanbod ontvangen dat past bij hun voorkeuren en zoekgedrag.

Elke gemeente een eigen landingspagina
De regionalisering gaat er als volgt uitzien. Elke gemeente uit de Metropoolregio Amsterdam die zich bij Amsterdam Woont aansluit, krijgt op amsterdamwoont.nl een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. 

De pagina is onderdeel van het grotere Amsterdam Woont. Een van de voordelen daarvan is dat aan de websitebezoekers die niet vinden wat ze zoeken, vergelijkbaar aanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente. Dat geldt dus ook voor mensen die in eerste instantie in Amsterdam zoeken. Ook zij krijgen straks suggesties voor vergelijkbaar aanbod elders.

Regionaliseren én personaliseren
Behalve regionaliseren gaat Amsterdam Woont ook personaliseren. Omdat de vele duizenden nieuwsbrieflezers een profiel hebben ingevuld, weet het platform wat hun woonwensen zijn. Met een nieuwe business intelligence tool gaat Amsterdam Woont aan die profielen waarderingen toekennen. Hoe meer gegevens zijn ingevuld en hoe vaker de nieuwsbrieflezer de website bezoekt, hoe completer het profiel, hoe beter aan hem of haar passend nieuws en nieuwbouwaanbod zal worden gepresenteerd via mailings op maat.

Het personaliseren gaat overigens in kleine stapjes. De eerste stap, in de eerste helft van 2018 te zetten, bestaat uit mailings met aanbod in Amsterdam, in Amsterdam en omgeving en in de hele regio. Daarna worden de mailings steeds verder verfijnd. 

Samenwerking en netwerken
Amsterdam Woont is een samenwerkingsverband van zo’n zestig woningmarktpartijen, de gemeente Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam. Het aanbod (koopwoningen en vrije sector huurwoningen) komt uit de database van Het Nieuwbouw Platform, waarbij tal van ontwikkelaars zijn aangesloten. De site heeft maandelijks zo’n 80.000 bezoekers, bijna 26.000 nieuwsbrieflezers en 18.000 volgers op Facebook. Naast het aanbieden van woningen, organiseert Amsterdam Woont regelmatig netwerkevents. Zoals onlangs in het Bajeskwartierhet Amstelkwartier en in Muiden en Weesp. 

Beeldmateriaal: designed door V.ivash - Freepik.com

Reacties