Eigen Haard koopt woningen Bouwfonds

Woningcorporatie Eigen Haard heeft het project Pur Sang in Almere van Bouwfonds Ontwikkeling gekocht. Bouwfonds ontwikkelde het project Pur Sang dat uit bedrijfsruimten, eengezinswoningen en appartementen bestaat. Eigen Haard gaat de 48 appartementen verhuren in de vrije sector. De eengezinswoningen en bedrijfsruimten zijn al verkocht. Het is daarmee de eerste stap van Eigen Haard in Almere.

De komende jaren zal Almere flink uitbreiden. Eigen Haard wil verder groeien in de metropool Amsterdam. Deze aankoop in de groeistad Almere past daar goed bij. Eigen Haard wil haar bewoners een wooncarrière bieden met doorgroei mogelijkheden naar vrije sector huur. Met deze aankoop bouwt zij tevens kennis en ervaring op van de Almeerse markt.

De driekamer appartementen zijn te huur vanaf € 700,- inclusief parkeerplaats. De grootte van de appartementen varieert van 95 m2 tot 105 m2. De oplevering van de woningen staat gepland voor begin 2011. De verhuur start begin 2011 via Eigen Haard.

Pur Sang ligt in de wijk Europakwartier in Almere Poort. Almere Poort is de eerste wijk van Almere gezien vanaf de Hollandse brug en heeft een goede ontsluiting met de A6. Pur Sang ligt op loopafstand van het toekomstige treinstation van Almere Poort.

Almere Poort is nog volop in ontwikkeling, maar in een aantal kwartieren zijn al veel woningen en voorzieningen gerealiseerd. Er wonen nu ruim tweeduizend mensen in Almere Poort. De wijk ligt aan het open water van het IJ-meer. Almere heeft ambitieuze plannen op het gebied van sport en leisure om de nieuwe strandstad van de Randstad te worden.

Eigen Haard verhuurt en beheert in Amsterdam en omstreken ruim 48.000 woningen, garages en bedrijfsruimten. We werken aan vitale wijken om de leefomgeving van onze bewoners te verbeteren. We bouwen gevarieerde woningen en helpen ieder jaar honderden bewoners met de aanschaf van hun eigen huis.Reacties


Laatste nieuws