Gerechtshof Arnhem–Leeuwarden pleit Wiegel en Bouwhuis vrij

Zowel VVD-coryfee Hans Wiegel en ondernemer Jonald Bouwhuis zijn in hoger beroep vrijgesproken in de zaak rond vastgoedfonds Bouw State fonds V. Het gerechtshof Arnhem–Leeuwarden heeft alle vorderingen afgewezen en het eerdere vonnis van de rechtbank Noord-Nederland vernietigd.

Dat meldt Bouwhuis Vastgoed in een bericht. De zaak draaide om het Bouw State fonds V waarbij fondsbeleggers Wiegel verweten niet goed te hebben opgelet toen de prestaties van het fonds verslechterde. Wiegel was tot 2013 als bestuurder betrokken bij het fonds dat door ondernemer Bouwhuis in de markt was gezet. 

"Waar vorig jaar nog in de media verscheen dat Hans Wiegel een veeg uit de pan kreeg van de rechtbank Noord-Nederland, omdat hij misschien niet goed zou hebben opgelet bij handelen van vastgoed ondernemer Jonald Bouwhuis inzake de emissie van Bouw State fonds V, heeft Gerechtshof Arnhem–Leeuwarden in hoger beroep alle vorderingen afgewezen en het eerdere vonnis van de rechtbank Noord-Nederland vernietigd", aldus Bouwhuis Vastgoed.

Het vonnis in hoger beroep kunt u HIER vinden.

Volgens de onderneming is met stukken van de Spaanse en Nederlandse fiscus het bewijs geleverd dat het verhaal van Bouwhuis en Wiegel klopte en dat hen geen persoonlijk verwijt gemaakt kan worden. "Tevens is opnieuw duidelijk geworden dat er door Bouwhuis geen enkele euro aan de fondsen zijn onttrokken. Ook op dat punt is Bouwhuis geheel in zijn gelijk gesteld."

Geen aansprakelijkheid Hans Wiegel
Bouwhuis Vastgoed: "Dezelfde rechtbank Noord-Nederland, waarvan het bovengenoemde vonnis dus nu is vernietigd door Gerechtshof Arnhem–Leeuwarden, heeft op 13 december 2017 ook uitspraak gedaan in een andere (bodem)zaak. Niettemin heeft de rechtbank Noord-Holland ook in dit geval de vordering inzake aansprakelijkheid van Hans Wiegel afgewezen en nogmaals vastgesteld dat er geen onttrekkingen zijn gedaan aan het fonds. De aansprakelijkheid van Jonald Bouwhuis op twee laatste losse punten, zal in hoger beroep worden behandeld".. 

UPDATE 15/12: "We roepen niet hiep hiep hoera, maar we zijn blij dat deze kwestie nu achter ons ligt. Waar we naar toe gewerkt hebben is dat nu gebleken is dat zowel Wiegel als ik geen onrechtmatige handelingen hebben verricht. Die uitspraak van het gerechtshof is voor onze naam en integriteit een goede uitkomst", zegt Jonald Bouwhuis in een reactie tegenover Vastgoedjournaal. Over de zaak die al zo'n zeven jaar sleept en tot veel media-aandacht heeft geleid, zal Bouwhuis over een paar maanden een nieuw boek presenteren. "In dit boek 'In alle Bouwstaten' vertellen we wat er is gebeurd, hoe het kon gebeuren en hoe het is opgelost", aldus Bouwhuis. 

 

Reacties