Vastgoedprofessionals schaatsen Alternatieve Elfstedentocht voor goed doel

Op 1 februari 2011 zal de Alternatieve Elfstedentocht worden verreden op de Weissensee aan de zuidkant van Oostenrijk. Enkele vertegenwoordigers uit de vastgoedsector zullen hieraan deelnemen waaronder Alfred Bolks, directielid van ontwikkelaar AM, en Stefan van Dijk, directielid van ontwikkelaar Bemog. Zij zijn mede-initiatiefnemers van de recent opgerichte Stichting Weissensee4kids die zich inzet om kinderen te helpen door het Ronald McDonalds Huis in Zwolle en Orange Babies in Zuid-Afrika financieel te steunen.

Door volgend jaar de 200 km lange tocht te schaatsen op de Weissensee en zich te laten sponsoren hopen Bolks en Van Dijk samen met hun vrienden André Bos en Han Keizer veel geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis en Orange Babies. Bekende topsporters als Jacco Eltingh, Gerard van Velde, het BAM schaatsteam en Erik Dekker helpen hieraan mee als ambassadeurs. Zij roepen de vastgoedsector op om dit bijzondere initiatief te sponsoren.

Alfred Bolks van AM in een reactie: "Eigenlijk had ik mijn wedstrijdschaatsen al aan de wilgen gehangen, maar voor deze gelegenheid bind ik nog 1 keer de schaatsen onder om deel te nemen aan de wedstrijden op de Weissensee. En reken er maar op dat ik tot op het bot gemotiveerd ben." Ook Stefan van Dijk van Bemog kan zich hier in vinden: "Ik houd van sporten en heb de afgelopen jaren mij voornamelijk met wielrennen beziggehouden. Mijn schaatsdoel wil ik niet alleen voor mijzelf behalen, ik wil er ook iets mee bereiken voor de kinderen in deze wereld." De actie is net van start en nu al is bijna 50.000 euro ingezameld.

Alfred Bolks staat tweede van rechts op de foto, Stefan van Dijk (met bril) staat tweede van links.

Over de verschillende mogelijkheden van sponsoring en meer achtergrondinformatie van Stichting Weissensee4kids, zie www.weissensee4kids.nl, per email op weissensee4kids@hotmail.com en op twitter.com/weis4kids.

Informatie over de goede doelen die de Stichting Weissensee4kids steunt zijn te vinden op: www.kinderfonds.nl/huiszwolle en www.orangebabies.nl.

 

Reacties