Rabobank zoekt ondernemers met innovatieve vastgoedprojecten

Vanaf vandaag is de inschrijving voor de Rabo Vastgoedprijs 2018 geopend. Rabobank zoekt naar onderscheidend ondernemerschap met innovatieve vastgoedprojecten in Nederland, dat bijdraagt aan een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt. De Rabobank beloont een van deze onderscheidende initiatieven met de Vastgoedprijs, een erkenning voor gerealiseerde vastgoedprojecten die getuigen van durf, visie en ondernemerschap.

Om in de huidige vastgoedmarkt succesvol te ondernemen is het belangrijk om inzicht te hebben in trends en ontwikkelingen en daarop te anticiperen. De Rabo Vastgoedprijs maakt zichtbaar hoe onderscheidend ondernemerschap tot bijzondere innovatieve vastgoedprojecten in Nederland leidt. De prijs stimuleert een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt.

Een onafhankelijke vakjury beoordeelt in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie laat zien en een verantwoord projectrisico heeft. Ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact spelen een rol. De Vastgoedprijs is in 1989 ingesteld door FGH Bank en werd in 1990 voor het eerst uitgereikt. Rabobank zet de traditie van de vastgoedprijs voort.

Eisen aan inzending
Inzending staat open voor Nederlandse vastgoedobjecten die in de twee jaar voorafgaand aan het jaar van uitreiking in gebruik zijn genomen en een vloeroppervlak hebben van minimaal 5.000 m2. Zowel nieuwbouw als herontwikkelings- en renovatieprojecten komen in aanmerking. Op deze site kunnen de projecten worden ingezonden.

De Rabo Vastgoedprijs levert de winnaar niet alleen waardering op voor het door hem gerealiseerde project, maar biedt hem bovendien onderscheidend vermogen ten opzichte van zijn vakgenoten.

Samenstelling jury Rabo Vastgoedprijs 2018
De projecten worden na twee beoordelingsrondes door de onafhankelijke vakjury genomineerd. De jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties die professioneel betrokken zijn bij het commercieel vastgoed in Nederland en de winnaar van de voorgaande editie van de Vastgoedprijs.

De vakjury van de Rabo Vastgoedprijs 2018 is als volgt samengesteld:

Mr. J.H.C. van Zanen (Jan), Burgemeester van Utrecht, juryvoorzitter
Drs. M.J.M. Verhagen (Maxime), Voorzitter Bouwend Nederland, jury vicevoorzitter
B. van Breukelen (Bart), Voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom)
Drs. D. van Hal (Dick), Voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN)
Prof. ir. N. de Vries (Nathalie), Voorzitter Bond van Nederlandse Architecten (BNA)
G. Jaarsma (Ger), Voorzitter NVM
A. Koomen (Anton), Managing Partner Provast, Winnaar vastgoedprijs 2016
Drs. R.A.M. van de Bilt RA (Roel), Directeur Rabo Real Estate Finance

De uitreiking van de Rabo Vastgoedprijs vindt plaats op maandag 5 november 2018.

Reacties