Verdienen aan verduurzaming kantoren? Kom dan naar het EETcafé

Op woensdag 13 december organiseert Kantoor vol Energie weer een nieuwe editie van het EETcafé. “Het is dé ontmoetingsplaats voor professionals uit de bouw- en vastgoedsector en het staat geheel in het teken van het verduurzamen van kantoorgebouwen”, aldus Wytze Kuijper, programmamanager Kantoor vol Energie. Het laatste EETcafé van het jaar vindt plaats op de sfeervolle locatie Oranjerie Hydepark in Doorn. Bijwonen is gratis, aanmelden vooraf verplicht.

Tijdens het EETcafé delen professionals van INNAX, BAM Energy Systems, AMRED en BLOC hun ervaringen met data-diensten, nieuwe businessmodellen en de relatie met de financiële sector. Zo vertelt Joost Straat (INNAX) hoeveel energie een kantoor met zijn gebruikers nu echt nodig heeft. Kim Wortel (Bam Energy Systems) en Stef Weekers (AMRED) vertellen wie er geld kunnen verdienen met het creëren van gezonde kantoren en of de meerwaarde van gezonde gebouwen meegewogen kan worden in de taxatiewaarde en beleggerswaarde. Lennart Graaf (BLOC) gooit het weer over een andere boeg: zijn verhaal gaat over radicale projecten, concepten en strategieën.

Meer dan alleen verlagen energiekosten
Het creëren van energieneutrale kantoorgebouwen gaat om meer dan alleen het verlagen van de energiekosten en het opwekken van duurzame energie. Daarom staan het ‘hoe realiseren’ en het ‘hoe samen optrekken’ centraal tijdens het informele en inspirerende EETcafé. Kuijper: “Als rode draad daarom de vragen hoe energieneutraal als doelstelling bestendigd kan worden en hoe er voor gezorgd kan worden dat het niet bij afwachten blijft. Uiteindelijk willen we allemaal een comfortabele, gezonde en energiezuinige werkomgeving hebben: een Kantoor vol Energie.”

Aanmelden?
Het EETcafé van woensdag 13 december vindt plaats in Oranjerie Hydepark in Doorn. Het programma start om 16:00 uur (inloop vanaf 15:30) en eindigt om 18:00 uur. Na afloop kan er onder het genot van eten en drinken tot 20:00 uur genetwerkt worden. De toegang voor het EETcafé is gratis, maar wel vooraf aanmelden. Meld je hier aan.

Wat is Kantoor vol Energie?
Kantoor vol Energie levert een bijdrage aan het creëren van marktcondities om betaalbaar en op grote schaal bestaande kantoren te renoveren naar kantoren die energie besparen en energie leveren. Eigenaren en gebruikers worden hiermee gestimuleerd om van hun kantoorgebouwen comfortabele, mooie en energieneutrale werkplekken te creëren. Kantoor vol Energie is onderdeel van Platform 31, dé kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling.



Reacties


Laatste nieuws