'80% van de kantoren beschikt nog niet over het juiste energielabel' + VIDEO

Vanaf 1 januari 2023 mogen kantoren met een energielabel D of lager niet langer gebruikt worden. De eigenaar mag zo’n pand niet meer verhuren en verliest dus huurinkomsten. Ook mogen huurders niet in het pand blijven zitten en moeten verhuizen naar een ander kantoorpand, dat wel voldoet aan de label-C-verplichting.

Volgens bouwonderneming Heembouw is het bewustzijn in de kantorenmarkt over deze dreigende vooruitzichten nog ver onder de maat. “Wanneer het nu 2023 zou zijn, zou 80% van de kantoren in Nederland niet meer gebruikt mogen worden”, zegt Durk van Loon, commercieel directeur van Heembouw.

“Al die kantoren voldoen nu nog niet. De verhuurders lijken de noodzakelijke verduurzaming voor zich uit te schuiven, of zijn zich nog amper bewust van hun verplichtingen. De huurders zijn in de meeste gevallen helemaal onwetend of zien het als een probleem van de verhuurder. Terwijl het straks toch ook echt hun probleem is," zegt Van Loon. 

In het onderstaande filmpje ziet u hoe u snel en eenvoudig kunt bepalen wat het huidige energielabel van uw pand is en hoe u met behulp van de Heembouw Quickscan inzicht krijgt in de kosten van verduurzaming naar label C.

 

Zelfs de Quickscan doen? Klik hier voor meer informatie.

Over Heembouw
Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een werkomgeving te creëren en te realiseren, waar ze graag zijn en succesvol kunnen ondernemen. Dit doen wij vanuit onze vestigingen in Amersfoort, Breda, Rotterdam en Roelofarendsveen. Heembouw heeft een eigen architectenbureau, Habeon Architecten, dat alle projecten in BIM uitwerkt. Met 260 medewerkers, een omzet van 170 miljoen en een solvabiliteit van ruim 40% is Heembouw een in alle opzichten gezonde onderneming. Meer weten? www.heembouw.nl



Reacties


Laatste nieuws