Zuidas viert feest: Amsterdam maakt klapper met komst EMA

De Nederlandse overheid gaat aan de Zuidas het nieuwe kantoor bouwen voor het Europees Medicijnen Agentschap (EMA). De vestiging van het agentschap is een geweldige economische impuls voor de regio Amsterdam.

Er was uiteindelijk een loting voor nodig om tot dit besluit te komen. In de derde en laatste ronde kregen Amsterdam en Milaan beide 13 stemmen en was een loting door EU-voorzitter Estland noodzakelijk. Daarbij trok Amsterdam aan het langste eind. 

Reacties op Amsterdam als nieuwe vestigingsplaats EMA

Minister Bruno Bruins (VWS): "Dit is goed nieuws voor alle patiënten in Europa. De keuze voor Amsterdam betekent dat de EMA haar belangrijke werk ook na de Brexit ongestoord kan voortzetten. Nieuwe innovatieve medicijnen kunnen zonder vertraging toegang blijven krijgen tot de markt. Ook blijft EMA in staat snel en adequaat in te grijpen als er problemen optreden met een middel. Beiden zijn van groot belang voor alle patiënten in Europa. Wij zijn heel blij dat Europa gekozen heeft voor de inhoud. Ik dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aam dit mooie resultaat. Het echte werk begint nu pas."

Minister Halbe Zijlstra (BZ): "Negentien landen waren kandidaat om het agentschap te huisvesten. Het heeft de nodige tijd gekost en het besluitvormingsproces was zeer intensief, maar de EU27 laat hiermee zien dat zij ook na de Brexit goede beslissingen kan nemen. Ik feliciteer ook het Ests EU voorzitterschap met dit resultaat en dank de EU lidstaten die voor Amsterdam gestemd hebben voor hun vertrouwen."

Ambassadeur Wouter Bos: "Amsterdam scoort geweldig waar het gaat om het nieuwe gebouw, de bereikbaarheid en alles wat stad te bieden heeft voor de medewerkers van EMA. De keuze voor Amsterdam is daarmee ook goed voor de 500 miljoen Europeanen die baat hebben bij het werk van de EMA."

Bezoektip: 
7 december: KantorenCongres 2017Reacties


Laatste nieuws