Van Wijnen ontwikkelt toekomstbestendige zorgappartementen in Gorinchem

Aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem ontwikkelt en realiseert Van Wijnen 36 appartementen voor bewoners van zorginstelling Philadelphia. De woningen voorzien in de zorg en behoefte van een ouder wordende doelgroep met verstandelijke beperking.

Naast individuele zorgappartementen worden ook diverse gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd. Het woonzorggebouw wordt afgenomen door de Cofinimmo Groep.

Alternatieve aanwendbaarheid
De appartementen zijn gelegen op nabije afstand van het centrum, middenin de samenleving. Tijdens de planvorming speelde het verlengen van de levensduur van het gebouw een belangrijke rol.

“We zien dat de zorg grote veranderingen doormaakt”, aldus Kim Toussaint, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Samen met Cofinimmo, Philadelphia, en Lengkeek Architekten en Ingenieurs hebben we het pand daarom zo ontworpen dat deze, mocht het nodig zijn, gemakkelijk is te transformeren naar 25 reguliere appartementen.”

Behoeften toekomstige bewoners
Van Wijnen heeft de woningen met zorg afgestemd op de wensen en behoeften van haar toekomstige bewoners. Er zijn diverse workshops georganiseerd en gesprekken gevoerd met zorgverleners van Philadelphia. Ook de gemeente Gorinchem was nauw betrokken. Toekomstige bewoonster Tinie (71) kijkt erg uit naar de verhuizing: “In de nieuwe studio kan de begeleiding mij makkelijker helpen bij de zorg. Was het morgen maar al zover!”

De appartementen zijn ontworpen volgens het Care Concept van Van Wijnen en Lengkeek Architekten en Ingenieurs. Met het Care Concept kunnen partijen interactief een structuurontwerp maken voor gecombineerd zorgvastgoed. Hierdoor wordt de doorlooptijd verkort.

Reacties