'Vastgoedprofessionals staan open voor samenwerking'

Afgelopen dinsdag 7 november vond de eerste editie van De Dag van het Vastgoed plaats in DeFabrique te Utrecht. Het branchebrede evenement voor de woningmarkt was druk bezocht door ruim 700 deelnemers. Thema van de dag was ‘Sterker door samenwerken’. De dag is georganiseerd door beroepsvereniging VastgoedPRO, maar is nadrukkelijk bedoeld voor alle vastgoedprofessionals in de markt. Naast makelaars en taxateurs van NVM, VBO en VastgoedPRO waren ook andere vastgoedprofessionals zoals accountants, notarissen en bouwkundigen ruimschoots vertegenwoordigd.

Verbindende factor
De mix van een beursvloer afgewisseld met bevlogen sprekers en een mengeling van bezoekers op een sfeervolle locatie heeft deze dag tot een succes gemaakt. Zo bevestigt ook Jan-Kees Duvekot, bestuursvoorzitter van VastgoedPRO: “Met het thema van de dag ‘sterker door samenwerken’ heeft VastgoedPRO zichzelf een ambitie opgelegd. Ik ben enorm trots dat VastgoedPRO met De Dag van het Vastgoed, vastgoedprofessionals van alle soorten en maten succesvol bij elkaar weet te brengen.”

'Buitenaardse' samenwerking
De grote vraag die werd aangesneden was hoe alle partijen in de keten in de woningmarkt via samenwerking kunnen komen tot betere resultaten. Dat samenwerking tot grote resultaten kan leiden, liet key note spreker Ruimtevaarder André Kuipers zien. Waar landen op geopolitiek vlak voortdurend in elkaars vaarwater zitten, werken ze heel goed samen als het gaat om ruimtevaart en wetenschappelijk onderzoek.

Robert Heinen van Van Brug Software gaf de aanwezigen een preview van een ontwikkelingstraject waarbij het contact tussen makelaar, financier en notaris binnen afzienbare tijd volledig gedigitaliseerd wordt. Een voorbeeld waarbij automatisering sterk bepalend is in de samenwerking.

Een primeur uit wetenschappelijke hoek kwam van spreker Professor Piet Eichholtz waarbij voor het eerst aantoonbaar is gemaakt dat de onderhoudstoestand van een woning direct in relatie staat met de gezondheid van de bewoner. Samenwerking tussen de bouwkundige en de makelaar wordt daarmee nog crucialer dan voorheen.

Over De Dag van het Vastgoed
De Dag van het Vastgoed is het vervolg op het Nationaal Symposium Makelaardij (NSM) en is een initiatief van en wordt georganiseerd door beroepsvereniging VastgoedPRO. Toegang tot het evenement is gratis voor professionals die behoren tot de doelgroep. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors, waaronder de hoofdsponsors: Skarabee, KPE Morel en Funda.nl.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special