Waarom is investeren in Rotterdam-Zuid (en omgeving) een goed idee?

Wie 10 jaar geleden een woning zocht in Rotterdam, zocht zeker niet in Rotterdam Zuid. Alle wijken in Rotterdam waren goed, als je maar niet 'aan de andere kant van de rivier' kwam. Een bijdrage van Esther Dekker van Max Property Group.

Anno 2017 merken wij een grote verschuiving in de huurmarkt. Steeds meer leuke huurders weten hun weg te vinden in Rotterdam Zuid. Ook steeds meer beleggers zien hun kansen in Rotterdam Zuid, waardoor het huuraanbod met kwalitatieve huurwoningen in deze regio sterk toeneemt.

Waarom is Rotterdam-Zuid juist nu zo aantrekkelijk?

Ten eerste zijn er verschillende grote projectontwikkelingen. Laten er eens een paar opnoemen:

-Het Nationaal Plan RotterdamZuid (NPRZ): NPRZ is een gezamenlijk programma waarin rijksoverheid, gemeente Rotterdam, onderwijs en zorginstellingen, woningcorporaties en bedrijfsleven de handen ineen hebben geslagen.

-Feyenoord City (onderdeel van gebiedsvisie Stadionpark, grote foto): Stadionpark is een grootse gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid. Van een nieuw iconisch voetbalstadion voor Feyenoord aan de Maas tot een prachtig heringericht Park de Twee Heuvels en van nieuwe sportvoorzieningen voor profs en amateurs op de Sportcampus tot een prettiger woon en ondernemersklimaat op de Veranda. 

-Katendrecht: Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, tegenwoordig “home of the hip” en droombestemming voor foodies, Schiereiland Katendrecht heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe tafelrandjes te verliezen.

Dit alles draagt bij aan een algemene hogere leefbaarheid op heel Rotterdam-Zuid. Een gevolg hiervan is dat veel mensen met hogere inkomens, expats en studenten van noord naar zuid trekken.

Goede huizenprijzen
Als we kijken naar de huizenprijzen in Rotterdam, dan koopt u op dit moment in Rotterdam Zuid nog voor een relatief goede prijs vastgoed aan. Tevens zien we dat veel particuliere beleggers veel in deze woningen investeren. Goede woningen trekken goede huurders aan en op deze manier zien we verschillende wijken op Rotterdam Zuid langzaam verbeteren.

Rustig wonen
Wonen in het centrum is ideaal voor huurders die nog aan het begin van hun wooncarrière staan. Zij zoeken de drukte van de stad juist op. Maar voor huurders die toe zijn aan de volgende stap is Rotterdam Zuid een uitkomst. Men kan er relatief rustig wonen en vaak nog gratis parkeren voor de deur.

Het artikel is geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur Max Property Group Nederland en Duitsland

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Mail naar info@maxpropertygroup.comReacties


Laatste nieuws