De hotellerie eindelijk eens goed in kaart gebracht: Van der Valk koning, Fletcher volgt

Vastgoedprofessionals blijken meer dan eens moeite te hebben om de Nederlandse hotellerie goed in kaart te krijgen. Een markt die potentieel biedt, sterk in ontwikkeling is en door Paul Sprakel, uitgever van hotelvakblad Hospitality Management, nu inzichtelijk is gemaakt.

Sprakel: “In onze uitgave HM Hotelketens 2017 vind je alle hotelketens en samenwerkingsverbanden die in Nederland actief zijn. In de eerste uitgave in 2014 kwamen we tot 100 pagina’s, inmiddels zijn dat er al 162. Dat komt door de groei van het aantal merken in de hotellerie. En dit jaar hebben we de MPO’s (Multi Property Owners) in kaart hebben gebracht.”

Van der Valk veruit de grootste
De uitgave is zeer uitgebreid en biedt alle NAW-gegevens en telefoonnummers van de hotels die in kaart zijn gebracht. Wanneer de uitgaven van 2014 en 2017 vergeleken worden, dan vallen bepaalde cijfers en verschuivingen op. “Van der Valk is met afstand de grootste met betrekking tot het aantal kamers. Met 9126 kamers is het verschil aanzienlijk met de nummer twee, Fletcher, dat 4449 kamers heeft.

En dat terwijl Fletcher weer meer hotels heeft dan Van der Valk; uit deze cijfers blijkt dus dat een Van der Valk-vestiging relatief veel kamers telt. Dit zijn echt nuttige zaken om te weten wanneer je in de vastgoedwereld werkzaam bent”, aldus de uitgever.

Fletcher timmert aan de weg
Wanneer we HM Hotelketens nader bestuderen, dan zien we dat Fletcher er 1622 kamers heeft bijgekregen sinds de telling in 2014. Daarmee is het de grootste stijger. We lezen ook hoeveel zalen er per hotel zijn, hoeveel sterren ieder hotel heeft en of er sprake is van een samenwerkingsverband. De hotellerie is hot en de regio Amsterdam oververhit. De hotellerie is dus hot.

Waar wordt er verbouwd of gebouwd?
De hotelmarkt is in beweging, dus ook tussentijds wordt de vinger aan de pols gehouden. In Hotelbouwplannen wordt door de uitgever exact bijgehouden wie, wat, waar en wanneer gaat verbouwen en bouwen in de hotellerie en ook daar vallen enkele zaken op. Sprakel: “Vorig jaar waren er bijna 15.000 kamers betrokken bij een hotelbouwplan. Met 63 kamers per plan bleken de plannen omvangrijker dan in het jaar daarvoor, toen er 55 kamers per plan werden genoteerd.” Opvallend zijn de investeringen in wellness en vergadering faciliteiten.

Nog een paar cijfers HM Hotelketens 2017:

  • +1622 kamers. Het aantal nieuwe hotelkamers van Fletcher t.o.v. 2014
  • (hiermee is het de grootste stijger);
  • 54 hotels heeft Hampshire op dit moment. In 2014 waren dat er nog 71;
  • 833 zalen heeft Van der Valk, en dat zijn er dus bijna 13 per hotel;

30% korting voor de lezers van Vastgoedjournaal
Maar even terug naar HM Hotelketen 2017. Vastgoedjournaal geeft haar lezers 30% korting op HM Hotelketen 2017. Met de code HMVJ2017 kunt u in de webshop de uitgave met dertig procent korting bestellen!

Meer weten?
Meer weten over het HM Hotelketen of over Hotelbouwplannen? Neem dan contact op met Paul Sprakel, uitgever van Hospitality Management. Dit kan telefonisch via 030-2512270 of per e-mail: info@uitgeverijps.nl



Reacties


Laatste nieuws