Kroonenberg trekt BNP Paribas aan voor The Bank

Bank BNP Paribas gaat 4400 m2 huren op de derde verdieping van het kantoorgebouw The Bank in Amsterdam. BNP zal hier haar Nederlandse hoofdkantoor gaan vestigen. Het gaat om 4.400 m2 van de in totaal 25.000 m2 aan kantoorruimte. The Bank is een ontwikkeling van Kroonenberg Groep, gelegen op de hoek van de Herengracht en het Rembrandtplein in Amsterdam. Het monumentale gebouw telt een bruto verhuurbaar oppervlak van circa 40.000 m2.

Ter facilitering van haar groeistrategie was BNP Paribas op zoek naar een nieuwe vestiging voor haar Nederlandse hoofdkantoor. Na een uitgebreide marktinventarisatie en een diep-gaand selectietraject viel de keus uiteindelijk op The Bank vanwege de historische locatie, het hoogwaardige kwaliteitsniveau van het gebouw en de mogelijkheid om het hoofdkantoor alsmede de Corporate Investment Banking activiteiten van BNP Paribas op één verdieping te situeren. Met de nieuwe locatie voor haar hoofdkantoor legt BNP Paribas de basis voor verdere toekomstige groei en een nadere aanwezigheid op de Nederlandse markt. Deze aanwezigheid is recent reeds versterkt door het openen van regionale business centers in Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

BNP Paribas heeft haar Nederlandse wortels in Amsterdam sinds 1863. De keuze voor The Bank is dan ook mede ingegeven door de verbondenheid van oudsher met het centrum van Amsterdam. Door trouw te blijven aan haar historische vestigingslocatie wil BNP Paribas uitdrukken dat zij een stabiele financiële partner is voor de lange termijn. 

The Bank is een ontwikkeling van Kroonenberg Groep, gelegen op de hoek van de Heren-gracht en het Rembrandtplein in Amsterdam. Het monumentale gebouw is volledig gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan de toepassing van duurzame materialen. Zo heeft The Bank een eigen warmte- en koudeopslag, daglichtafhankelijke verlichting, duurzame dakbedekking en is er gebruik gemaakt van HR isolatieglas. Bijzonder in het gebouw is het in ere herstelde atrium, wat een uitzonderlijk ruimtelijke indruk geeft bij de entree.

Bij deze transactie traden DTZ Zadelhoff en Lexence op voor Kroonenberg Groep. BNP Paribas werd geadviseerd door Holland Realty Partners. DTZ Zadelhoff en CB Richard Ellis zijn verantwoordelijk voor de verhuur.


Reacties