Multi zorgt voor nieuwe start winkelcentrum Bilgaard

Morgen heropent burgemeester Ferd J.M. Crone van Leeuwarden winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden, dat in augustus 2006 door een uitslaande brand grotendeels werd verwoest. Door een samenwerkingsverband tussen Multi Vastgoed en WoonFriesland volgde een geslaagde herontwikkeling en realisatie van 10.500 m² winkelruimte en 88 appartementen. Het complex is in belegging genomen door Green Real Estate.

De herontwikkeling omvat vernieuwing van de bestaande winkels, herinrichting van de openbare ruimtes en uitbreiding van het totale winkelaanbod van circa 6.600 m² naar circa 10.500 m². Bilgaard heeft een geheel nieuw aanzicht gekregen, een fraaie passage, grootse en beter toegankelijke entrees en een plein van circa 1.000 m². Hierdoor was naast modernisering van het bestaande winkelaanbod en verbetering van de verblijfskwaliteit ook het verbreden van de branchering mogelijk, zodat het winkelcentrum uiteindelijk een stadsdeelfunctie heeft gekregen.

In winkelcentrum Bilgaard zijn onder andere Albert Heijn, Aldi, Aktiesport, Kruidvat, Zeeman, HEMA en Blokker gevestigd. Daarnaast is ook een groot aantal nieuwe locale ondernemers gecontracteerd. Zij, tezamen met de filiaalbedrijven, zorgen voor een mooi gevarieerd aanbod van winkels. Green Real Estate is eigenaar van de uitbreiding en een deel van de verbouwde winkels in het winkelcentrum.

Reacties