Hybride pand voor TNT in Waddinxveen

Heembouw realiseert in opdracht van Pakketservice van TNT Post een nieuw sorteer- en distributiecentrum op Distripark Waddinxveen langs de A12. Maandag 6 december werd het hoogste punt bereikt. Heembouw heeft dit design & build project samen met het eigen architectenbureau, Habeon Architecten, op basis van een functioneel programma van eisen uitgewerkt tot een passend ontwerp. Deze integrale aanpak heeft geresulteerd in een bvo van ruim 6.000 m2 en 92 docks.

De duurzaamheid van het pand is een belangrijk aandachtspunt geweest in het ontwerp van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum in Waddinxveen. Zo is een universele stramienmaat gevoerd waardoor het gebouw gemakkelijk omgebouwd kan worden en een tweede leven kan krijgen als regulier distributie centrum. Daarnaast zijn alle installaties en materialen ontworpen op onderhoudsverantwoording voor 15 jaar.

Een pijler onder de duurzaamheid van het sorteercentrum, de epc-waarde, ligt 20% onder de reguliere in het bouwbesluit gestelde normering. De oplevering is naar verwachting 1 mei 2011.

Reacties