AM bouwt woningen in Leek

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de bouw van 24 woningen in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. Met de start bouw voor 1 januari 2011 is de rijkssubsidie in het kader van de stimuleringsmaatregel woningbouw zeker gesteld. Kopers kunnen enkele duizenden euro's subsidie ontvangen op de aankoop van hun nieuwbouwwoning. De prijs voor een rijwoning met subsidie bedraagt vanaf € 154.667.

Volgens AM ligt de nieuwe woonwijk Oostindie aan de zuidkant van Leek. "Het wordt een duurzame wijk met veel groen en water, waarbij onderdelen van het oorspronkelijke landschap worden behouden. De bestaande houtwallen zijn bewaard en voor een deel vernieuwd. Ook de waterlopen zijn behouden, bovendien fungeren de rietplanten als een natuurlijke waterzuivering, zodat het water in Oostindie constant van een goede kwaliteit blijft."

"In het plan De Populieren, deelgebied De Slagen, heeft AM 24 rij- en hoekwoningen ontwikkeld op kavels van 135 m² tot 327 m². De woningen zijn ontworpen door Artès Architecten. Kenmerkend zijn de jaren dertig elementen in combinatie met een robuust doorgetrokken dakpartij met op sommige plaatsen gedraaide kappen. Het ontwerp voorziet in een minimaal onderhoud van de woningen, waarbij hoge eisen zijn gesteld aan isolatie en energiebesparing. De prijzen voor de woningen zonder de subsidie lopen uiteen van € 160.000 tot € 198.600 voor een hoekwoning. De bouw is in handen van BAM Woningbouw", aldus de ontwikkelaar.Reacties


Laatste nieuws