Colliers eerste NL vastgoedadviseur met RICS certificaat

Vastgoedadviseur Colliers International kondigt aan dat zij zich als eerste Nederlandse vastgoedspecialist heeft aangemeld om de titel ‘Regulated by RICS' te verkrijgen. Deze titel is kortgeleden geïntroduceerd in Europa en vertegenwoordigt de allerhoogste integriteitstandaarden van bedrijfsvoering. Eind deze week is de titel toegekend aan de Amsterdamse vestiging van Colliers International. Bij Colliers Amsterdam zijn negen personen werkzaam met de titel MRICS en één persoon met de titel FRICS.

"Deze prestigieuze RICS accreditatie past bij ons bedrijf en is in lijn met onze opvattingen", zegt Jaap van Rhijn, CEO Colliers International in Nederland, voorheen van Boer Hartog Hooft dat in november opging in Coliers. "Het is bovendien een erkenning van onze reputatie en gehanteerde gedragsregels", aldus Jaap van Rhijn.

Om deze titel te ontvangen, dient tenminste 50% van de directeuren/aandeelhouders van het bedrijf RICS leden te zijn en dienen zij taxatieservices te verlenen. Volgens Diana Telford, Director Regulation Operations bij RICS: "Veel Europese bedrijven erkennen al de voordelen om "Regulated by RICS" te zijn. Het geeft erkenning van professionalisme en vertrouwen dat uniek is in de wereld en levert aangesloten bedrijven een internationale erkenning op."

Deze aankondiging volgt kort nadat Colliers International de fusie met Amsterdams oudste vastgoedbedrijf Boer Hartog Hooft aankondigde.

Reacties